Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Pre-WK levert 10.000 euro op voor revalidatietuin Meander

De Ronde Tafel Baarn-Soest overhandigde 18 juli een cheque ter waarde van €10.000 aan de stichting Vrienden Meander Medisch Centrum. Het bedrag komt geheel ten goede aan de aanleg en inrichting van een revalidatietuin achter het nieuwe ziekenhuis.

 

De cheque was de opbrengst van het Pre-WK toernooi, eind mei georganiseerd door de serviceclub Ronde Tafel Baarn-Soest. Het werd een zeer geslaagd evenement, niet alleen qua opbrengst maar ook wat sportieve prestaties betreft. De totale opbrengst van het grootschalige voetbaltoernooi bedroeg € 30.000, een recordbedrag dat bestemd is voor drie goede doelen. Naast de Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum zijn dat Kinderfonds Mama’s en Stichting Jarige Job.
 

Cheque Ronde Tafel Baarn-Soest


Bovenop de heuvel in de revalidatietuin in aanbouw kreeg het bestuur van Ronde Tafel Baarn-Soest een aandenken van Marita Bluekens, teammanager Revalidatiegeneeskunde. De revalidatietuin wordt gebruikt voor een allerlei patiëntengroepen, waaronder kinderen met een beperking die in de tuin leren schommelen, hinkelen, steppen, fietsen  kortom buitenspelen en functioneren. Er komen diverse revalidatiemogelijkheden met verschillende ondergronden, zoals grind, schors en klinkers. Maar er zitten ook verhogingen in het terrein, waardoor patiënten kunnen oefenen met traplopen op verschillende brede en smalle tredes. Ook mensen met een rolstoel kunnen een ronde maken in de tuin. Overige bezoekers en het publiek kunnen gebruik maken van de tuin, die natuurlijk ingebed is in het Meanderpark. Op dit moment worden nog fondsen geworven voor onder meer een glijbaan, klautermateriaal en bankjes. Voor donaties en informatie over het project: www.vriendenvanmeander.nl
 

 

 

Informatie bijgewerkt: 29 July 2014