Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Patiënt heeft baat bij innovatie apotheek Meander Medisch Centrum

Farmaceutische zorg is van groot belang tijdens en na een ziekenhuisopname. Patiënten zijn gebaat bij maatwerk als het om medicatie gaat. Deskundigen zijn het erover eens: apotheken moeten continu innoveren. De ziekenhuisapotheek van Meander Medisch Centrum is een voorbeeld van innovatie.

 

Dat bleek tijdens het symposium ‘Maatwerk door innovatie’ in Meander Medisch Centrum op 22 januari jl. Patiënten, apothekers en zorgverzekeraar gingen met elkaar in discussie over de noodzaak van continue vernieuwing in de farmaceutische zorg.

Een goed voorbeeld uit de praktijk van de ziekenhuisapotheek is het medicatieveiligheidsconsult. De medicatie van de patiënt wordt door de apotheker besproken met de behandelend arts en op maat aangepast op zijn behoefte. Daarmee worden ongewenste effecten van medicatie zoveel mogelijk uitgesloten.

“Automatisering van systemen en samenwerking met andere zorgverleners zijn heel belangrijk’’ zegt apotheek manager Monique van der Westerlaken, ‘’maar minstens zo belangrijk is het om patiënten al in het ziekenhuis actiever bij hun behandeling met medicatie te betrekken. Dat bepaalt mede het succes van de verdere behandeling thuis.” 

“Apotheken moeten continue vernieuwen, daar heeft de patiënt baat bij’’, zegt manager van de ziekenhuisapotheek Monique van der Westerlaken (midden) tijdens het symposium 'Maatwerk door innovatie' in Meander Medisch Centrum.

 

Informatie bijgewerkt: 28 January 2015