Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Parkeren bij Meander Medisch Centrum

Per 1 februari 2014 is bij Meander Medisch Centrum in Amersfoort betaald parkeren ingevoerd voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Wij realiseren ons dat de invoering van betaald parkeren vragen met zich mee kan brengen. We zetten de belangrijkste informatie voor u op een rijtje.

 

Invoering betaald parkeren bij Meander in Amersfoort
Meander is één van de laatste ziekenhuizen in Nederland die betaald parkeren heeft ingevoerd. Bij de oude Amersfoortse locaties van Meander was parkeren gratis. De parkeerruimte was echter beperkt. Bij het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort zijn voldoende parkeerplaatsen gerealiseerd in een parkeergarage onder het ziekenhuis en in een nabijgelegen parkeergebouw.

Bij de locatie van Meander in Baarn is parkeren gratis. Ook bij de buitenlocaties in Barneveld (Medisch Centrum de Burgt) en Leusden (Medisch Centrum de Mulderij) is gratis parkeergelegenheid. In Nijkerk (De Nije Veste) is parkeren mogelijk in de parkeergarage tegen betaling, in de nabije omgeving is gratis parkeergelegenheid.

Parkeergarage voor patiënten en bezoekers
Meander wil niet alleen de beste medische zorg bieden, maar ook een ziekenhuis zijn met goede en comfortabele voorzieningen. De parkeergarage onder het ziekenhuis in Amersfoort bestemd voor patiënten en bezoekers. Vanuit de parkeergarage kunt u met de (rol)trap of lift naar boven en staat u direct in de Laan, de centrale as van het ziekenhuis. Vlakbij de hoofdingang zijn parkeerplaatsen voor mindervaliden, voor taxi’s, voor automobilisten die passagiers komen brengen en halen en voor dialyse- en COPD-patiënten. Medewerkers parkeren overdag in een iets verder weg gelegen parkeergebouw.

Zowel de parkeergarage als het parkeergebouw zijn in goed overleg met de gemeente gebouwd en voldoen aan de wens van de gemeente om geparkeerde auto’s uit het zicht vanaf de openbare weg te houden.

Parkeertarieven
Een gebouw met voorzieningen kost geld en dat geldt ook voor ziekenhuizen. Niet-medische voorzieningen zoals een parkeergarage worden niet betaald door bijvoorbeeld de zorgverzekeraars. Daarom zijn wij genoodzaakt is om een tarief op het parkeren te heffen. Deze tarieven zijn min of meer kostendekkend voor de parkeervoorzieningen in het ziekenhuis. Meander maakt geen winst op de parkeervoorzieningen.

Het parkeertarief is € 0,50 per 16 minuten (of een deel van 16 minuten) voor patiënten en bezoekers, met een maximum van € 7,50 per dag. Voor mensen die regelmatig het ziekenhuis moeten bezoeken, zijn een weekkaart (€ 15,00) of een maandkaart (€ 30,00) te koop.

Betaald parkeren geldt zeven dagen per week tussen 8.00 en 21.00 uur. Het parkeertarief is in lijn of lager dan de gemeentelijke parkeertarieven in Amersfoort (bijvoorbeeld Parkeergarage Koestraat € 1,90 per uur, Parkeergarage Eemplein € 2,15 per uur, Parkeergarage Stadhuisplein € 1,90 per uur).

In vergelijking met andere ziekenhuizen hanteren wij een gemiddeld parkeertarief. Ook de periode van 20 minuten betaalvrij parkeren voor het ophalen en brengen van bezoekers is vergelijkbaar met andere ziekenhuizen.

Praktische informatie over parkeren in Meander Medisch Centrum in Amersfoort
 

Informatie bijgewerkt: 21 February 2014