Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Overdracht aan bed: duidelijk en effectief

‘Overdracht aan bed’ geeft patiënten meer inbreng in de zorg die zij krijgen tijdens hun opname in Meander Medisch Centrum. Als de ene verpleegkundige de andere aflost, is de overdracht niet meer achter gesloten deuren, maar bij de patiënt op de kamer. Verschillende verpleegafdelingen werken inmiddels op deze manier.

 

 

Het voordeel voor de patiënt is dat hij ziet wie de verpleegkundige dienst overneemt. Hij hoort zelf welke informatie over zijn situatie wordt overgedragen en kan hier zelf ook informatie aan toevoegen. Vragen kunnen direct worden gesteld en beantwoord. Dit geeft de patiënt meer grip op zijn situatie en vergroot de betrokkenheid bij de verpleging. Ook voor verpleegkundigen is de nieuwe werkwijze prettig; het is voor iedereen duidelijk en efficiënt.
 
Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van het ziekenhuis in vervulling. De ‘overdracht aan bed’ werd mogelijk doordat patiënten op éénpersoonskamers worden verpleegd. De privacy is daarmee verzekerd. Ook was de komst van de COW, de computer on wheels, een belangrijke voorwaarde. Doordat alle computers verrijdbaar zijn, kunnen de verpleegkundigen op elk moment de actuele informatie in het patiëntendossier inzien en deze ter plekke aanvullen.
 
 

Informatie bijgewerkt: 14 August 2017