Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Open middag polikliniek KNO en Oogheelkunde Baarn 17 juni 2016

Op vrijdagmiddag 17 juni openen de poliklinieken KNO en Oogheelkunde in Baarn hun deuren voor geïnteresseerden van alle leeftijden.

 

Bezoekers kunnen een eenvoudige gehoortest of allergietest laten doen en oren en stembanden laten bekijken. Ook geven de KNO-artsen informatie over alle aandoeningen die de zij behandelen: oorklachten, gehoorverlies, duizeligheid, neus- en neusbijholtenklachten en allergie, speekselklierproblemen, snurken en stoppen met ademen in de nacht (OSAS). Bijzondere aandacht hebben enkele KNO-artsen voor stem- en slikproblemen. KNO van Meander is een landelijk expertisecentrum op dit gebied. 


Speciaal voor kinderen en hun ouders is er een film die laat zien hoe een bezoek aan de kinderafdeling en een ingreep door de KNO arts verloopt. KNO-arts Jet van den Akker: “Het KNO-team houdt zich niet alleen bezig met het knippen van amandelen en plaatsen van buisjes. Ook bijvoorbeeld duizeligheid, snurk- en slaapproblemen, allergieën, stemstoornissen en duikproblematiek vallen onder onze expertise. We vinden het leuk om daarover iets te vertellen aan het publiek. En natuurlijk beantwoorden we alle vragen die er zijn.”

 

Foto van het oog
Op de polikliniek Oogheelkunde kunnen bezoekers een foto van de binnenkant van het oog laten maken. De aanwezige oogartsen vertellen hier vervolgens meer over. Daarnaast kan men het zicht en de oogdruk laten opmeten door de optometristen. Ook de orthoptisten, experts op het gebied van scheelzien en luie ogen, zullen de hele middag aanwezig zijn. Tevens is er een video van de staaroperatie te zien en kan men een werkelijk kijkje nemen op het dagcentrum in Baarn waar deze operaties worden uitgevoerd.


De oogartsen in Baarn behandelen een veelheid aan oogaandoeningen, zoals staar, glaucoom, ooglidafwijkingen, netvliesaandoeningen (waaronder maculadegeneratie) en scheelziensoperaties. Over al deze aandoeningen ligt informatie klaar.

 

Plaats en tijd
Van 14.00 tot 18.00 uur is iedereen van harte welkom op de locatie Baarn van Meander Medisch Centrum op de Molenweg 2. Voor de kinderen is er een aardigheidje bij het weggaan.

Informatie bijgewerkt: 30 mei 2016