Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Ontspanning voor kinderen in Meander Medisch Centrum door spelcomputers

Naast goede en betrokken zorg is het met name voor kinderen ook belangrijk om zich te ontspannen tijdens hun opname in het ziekenhuis. Op de kinderafdeling van Meander Medisch Centrum bieden nieuwe spelcomputers afleiding.

 

Ziek zijn is geen keuze en een ziekenhuisopname  maakt zeker op jonge kinderen een diepe indruk. Daar-om is het belangrijk dat zij zich ook kunnen ontspannen tijdens hun opname. Dit draagt bij aan een snelle-re genezing. Zeker als kinderen niet uit bed kunnen,  is de spelcomputer een uitkomst. De anesthesiologen van Meander Medisch Centrum konden dankzij sponsoring door Nintendo Benelux de kinderafdeling nieuwe spelcomputers aanbieden; een Nintendo DS, een 3DS, een Wii met toebehoren en heel veel spelletjes.

 

 

Anesthesioloog Daniël Dijkstra zegt: ‘’Als arts wil je voor je patiënt de beste medische en verpleegkundige zorg. Toch zijn extra voorzieningen belangrijk om het verblijf in het ziekenhuis zo prettig mogelijk te ma-ken. Onze patiënten, hun familieleden en bezoekers hebben daar baat bij. Daarom ben ik blij dat we onze patiënten op de kinderafdeling via deze sponsoring wat afleiding kunnen bieden”.

 

Extra’s voor kinderen

Recent ontving het ziekenhuis dankzij de Vrienden van Meander kinderspeelwanden en Kinect-opstellingen. Dit soort voorzieningen passen in het streven van Meander om een kindvriendelijke omgeving te bieden. 

Informatie bijgewerkt: 24 June 2014