Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Nieuwe echoapparaten voor haarscherp beeld

Het echo-onderzoek in Meander Medisch Centrum krijgt letterlijk een nieuwe dimensie: zeven nieuwe echo-apparaten maken het onder meer mogelijk om spieren, pezen en zenuwen haarfijn in beeld te brengen. Ook dieper gelegen organen kunnen zeer fraai in beeld worden gebracht. Daardoor kan de radioloog veel beter een diagnose stellen.

 

Maarten Nix, radioloog (rechts op de foto): "We hebben nog nooit zo duidelijk de zenuwen in het lichaam in beeld kunnen krijgen. Allerlei details zijn te zien die we eerder niet konden waarnemen. Daardoor zijn we nog beter in staat om aandoeningen te ontdekken en voegt deze echoapparatuur echt een nieuwe dimensie aan de beeldvorming toe."


De aanschaf van de apparatuur maakt deel uit van een meerjarenplan om de afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde optimaal in te richten. Dat is van belang met het toenemen van de vraag naar beeldvormend onderzoek, zoals echografie. Echografie wordt steeds vaker gebruikt, ook door huisartsen, om vast te stellen waar lichamelijke klachten vandaan komen.

 

Meander is een van de eerste ziekenhuizen in Nederland die met de geavanceerde echoapparatuur gaat werken. De zeven apparaten van Toshiba staan in het ziekenhuis in Amersfoort en op de locaties in Baarn, Bunschoten en Leusden.

 

 

Informatie bijgewerkt: 20 September 2017