Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Nieuw spreekuur Oogheelkunde voor mensen met verstandelijke beperking

In Meander Medisch Centrum in Amersfoort kunnen mensen met een verstandelijke beperking en oogklachten nu terecht op een speciaal spreekuur.

 

De poli Oogheelkunde is gestart met een spreekuur voor mensen met een verstandelijke beperking, die oogheelkundige problemen hebben. Door hun beperking is een speciale benadering nodig om hun ogen goed te kunnen onderzoeken. De orthoptisten en oogartsen op dit spreekuur hebben affiniteit en ervaring met deze doelgroep. Op het spreekuur is er bovendien meer tijd beschikbaar voor deze patiënten. Naast mensen met een verstandelijke beperking is het oogheelkundige spreekuur ook geschikt voor mensen met een ernstig lichamelijke beperking, zware dementie of andere gedragsstoornis De poli hoopt hiermee deze patiënten meer service te bieden.

 


De eerste ervaringen met het speciale spreekuur zijn positief. Initiatiefneemster en orthoptist Astrid Bok: “Het werkt heel goed om buiten het drukke reguliere spreekuur van de oogarts te werken. Daardoor lukt het om ondanks de beperkingen van de patiënt toch een volledig onderzoek te doen, bijvoorbeeld bij mensen met het syndroom van Down. De begeleidster van een van de patiënten was zeer te spreken over het onderzoek en de informatie die ze kreeg. We gaan in ieder geval de rest van dit jaar door met dit spreekuur en bepalen daarna definitief of het een vervolg krijgt.”


 

Informatie bijgewerkt: 20 October 2014