Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Nieuw project voor IC-patiënten: “The VoICe of Meander”

Patiënten op de Intensive Care (IC) van Meander Medisch Centrum hun stem teruggeven, dát is het streven van de IC-verpleegkundigen met een speciaal ontwikkelde voICe app. Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum heeft dit initiatief omarmd en besteedt op 16 april, op de Wereld Dag van de Stem, aandacht aan dit initiatief.

 

Andrea Hermans is IC-verpleegkundige op de Intensive Care van Meander en is één van de initiatiefnemers die de VoICe app op haar afdeling wil introduceren. Andrea: “De stembanden van patiënten op de Intensive Care worden vaak geblokkeerd door beademingsapparatuur die de ademhaling overneemt. Hierdoor is het niet mogelijk om in gesprek te gaan. Op de IC hebben we daarom vragen ontwikkeld die de patiënt met ja-knikken of nee-schudden kan beantwoorden. De voICe app kan ons echter veel méér informatie over een patiënt geven, omdat de patiënt op een Ipad items kan aanklikken. Zo kan de patiënt bijvoorbeeld aangeven of hij dorst of pijn heeft, misselijk of benauwd is en hoe hij zich voelt: boos, angstig, blij. Dit geeft de patiënt op onze afdeling een stem terug en geeft ons een beter beeld van de patiënt.“

 

De Vrienden van Meander (www.vriendenvanmeander.nl) zoeken donaties om dit bijzondere project mogelijk te maken en vraagt juist vandaag, op de Wereld Dag van de Stem, aandacht voor dit project. De Wereld Dag van de Stem heeft als doel de bewustwording over het belang van een gezonde stem te vergroten, met manieren om stemproblemen te verhelpen.

 

 

IC-verpleegkundige Andrea Hermans: “Communicatie met de patiënten op de Intensive Care is moeilijk. Daarom hebben we Ipads met de voICe-app nodig, zodat de patiënt zich weer verstaanbaar kan maken.”

 

Informatie bijgewerkt: 16 April 2015