Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Nieuw Meander Medisch Centrum 23 december open

Het nieuwe Meander Medisch Centrum aan de Maatweg 3 in Amersfoort gaat 23 december 2013 open. Het nieuwe ziekenhuis is vanaf dat moment volledig ingericht en klaar om alle patiënten en bezoekers te ontvangen. De Amersfoortse locaties Lichtenberg en Elisabeth sluiten dan definitief hun deuren. Het ziekenhuis in Baarn blijft gewoon open, evenals de poliklinieken in Nijkerk en Barneveld en prikpunten in de regio.

 

Planning en verhuizing
Half september is de bouw afgerond en krijgt Meander de sleutel overhandigd van de aannemer. De maanden oktober en november staan in het teken van inrichten van het ziekenhuis en het installeren van medische apparatuur en ICT.
 

 

De centrale Laan in het nieuwe Meander Medisch Centrum dat op 23 december 2013 open gaat.

 

Foto: Frank Noordanus


Op 14 december verhuizen de patiënten van de afdeling Dialyse van locatie Lichtenberg als eerste naar het nieuwe ziekenhuis, een paar dagen later gevolgd door de patiënten van SymforaMeander, Centrum voor psychiatrie. Ook een deel van de afdeling Radiologie verhuist in de week voor kerst naar het nieuwe ziekenhuis. Op 23 december verhuizen de dan opgenomen patiënten van de locaties Elisabeth en Lichtenberg naar het nieuwe ziekenhuis.

De verhuizing wordt uitgevoerd door een gespecialiseerd verhuisbedrijf: Team Relocations dat een ruime ervaring heeft met ziekenhuisverhuizingen. Bij de verhuizing staan de veiligheid van de patiënten voorop. Voor het verhuizen van patiënten worden speciaal ingerichte verhuiswagens ingezet. Via een scherm kan de patiënt precies volgen wat de chauffeur ziet. Een verpleegkundige of een arts reist mee als begeleider.

Zorg gaat door
Tijdens de verhuizing wordt de continuïteit van medische zorg gewaarborgd en gegarandeerd. Er is zorg beschikbaar op de locaties Lichtenberg en Elisabeth tot aan het moment dat het nieuwe ziekenhuis open gaat op 23 december. Vanaf die dag zijn alle noodzakelijke ziekenhuisfuncties beschikbaar in het nieuwe ziekenhuis. De Spoedeisende Hulp is op 23 december vanaf 8.00 uur ’s ochtends geopend. Ook bevallingen en (spoed)keizersnedes vinden vanaf dat moment plaats in het nieuwe ziekenhuis.

Website en afteller
Informatie over het nieuwe ziekenhuis en de verhuizing is te vinden op www.meandermc.nl/verhuizing. Hier staat ook een afteller naar het moment dat het nieuwe ziekenhuis open gaat.

Datum: 17 mei 2013

Informatie bijgewerkt: 17 December 2013