Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Neuroloog Meander expert in slaapgeneeskunde

De afdeling Neurologie van Meander Medisch Centrum biedt nu extra kennis en kunde op het gebied van slaap- en waakstoornissen. Neuroloog Jan Boringa behaalde het diploma tot somnoloog bij de European Sleep Research Society, de Europese beroepsorganisatie voor specialisten in slaaponderzoek en - geneeskunde. Hij is hiermee neurologisch expert in slaapgeneeskunde.

 

Om tot het examen aan de Universiteit van Bologna te worden toegelaten moeten deelnemers aan diverse eisen voldoen. Zo moeten zij meer dan honderd slaappatiënten per jaar behandelen en opgeleid zijn in een centrum waar slaapgeneeskunde wordt toegepast. Het diploma staat garant voor aantoonbare expertise op het gebied van slaapstoornissen volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Dit is een breed terrein: er zijn wel tachtig verschillende slaapstoornissen en er zijn steeds meer mogelijkheden om deze goed te behandelen.

 


Meander Slaap Waak

De diplomering tot somnoloog is een verrijking van het multidisciplinaire centrum Meander Slaap Waak in Amersfoort. Hier is alle kennis over slaap- en waakstoornissen in Meander Medisch Centrum gebundeld. Specialisten in KNO, longgeneeskunde, neurologie en kaakchirurgie werken samen om voor iedere patiënt de meest effectieve behandeling te bepalen. Meer informatie: www.meanderslaapwaak.nl.

 

 

Informatie bijgewerkt: 6 October 2016