Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

MSB: Samenwerking voor zorginnovaties

De medisch specialistisch bedrijven van Meander Medisch Centrum (MSB) en ziekenhuis Rijnstate (Coöperatief Medisch Specialisten Rijnstate, CMSR) gaan samenwerken met NLC | The Healthtech Venture Builder om zorginnovaties naar de patiënt te brengen. Samen zullen zij de komende jaren innovatieve bedrijven opzetten die een positieve bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg.

 

Lioe-Ting Dijkhorst-Oei, internist-vasculair geneeskundige en voorzitter van MSB Midden Nederland: “Wij zijn blij met de nieuwe samenwerking en trots op het feit dat ons MSB, als leverancier van medisch specialistische kennis en kunde aan het ziekenhuis, haar kennis en expertise in gaat zetten om een duurzame bijdrage te leveren aan innovatie in de zorg. We weten allemaal dat dit noodzakelijk is, maar wij gaan nu ook echt aanjagen. Dat voelt goed en daar mogen we best wel een beetje trots op zijn.”

 

“De kracht van deze samenwerking is de combinatie van onze medisch-specialistische kennis en de expertise van NLC op het gebied van innovatie en ondernemerschap binnen de zorg. Voor een verhoogde slagingskans van nieuwe bedrijven in de gezondheidszorg zijn beide noodzakelijk. De medisch specialisten binnen ons ziekenhuis hebben de benodigde medische kennis en zijn enthousiast om actief bij te dragen aan innovatie binnen hun eigen sector.”, aldus Frank Willems, cardioloog en bestuursvoorzitter van de CMSR.

 

Met de nieuwe samenwerking breidt NLC haar relaties met Medisch Specialistisch Bedrijven uit. Vorig jaar sloot NLC al samenwerkingsverbanden met drie MSB’s, waardoor al 6 nieuwe zorgbedrijven opgericht werden. Bert-Arjan Millenaar, CEO van NLC: “ Wij zijn ontzettend blij met de samenwerking. Dankzij deze twee MSB’s zullen het komend jaar nog meer zorginnovaties daadwerkelijk het levenslicht zien en hun bijdrage gaan leveren aan de gezondheidszorg.”

 

De nieuwe samenwerking gaat dit najaar van start. Voor het eind van het jaar willen de partijen hun eerste bedrijf opgericht hebben.

 

Zie ook www.msbmiddennederland.nl 

 

Informatie bijgewerkt: 17 October 2017