Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Mini-symposium over overmatig zweten in Meander

Overmatig transpireren is op het eerste gezicht een simpele aandoening. Maar de schaamte kan groot zijn. Dit kan ertoe leiden dat iemand zich helemaal afsluit van zijn omgeving en ernstige psychische klachten oploopt. Met een mini-symposium op 10 februari zetten de dermatologen van Meander Medisch Centrum de feiten en fabels op een rij.

 

De dermatologen van Meander Medisch Centrum werken samen met andere professionals in het Hyperhidrosis Expertisecentrum, voor mensen met last van overmatig zweten

 

Hyperhidrosis, zoals de wetenschappelijke naam luidt, komt vaak voor. Eén op de 100 Nederlanders heeft last van extreem zweten. Niet alleen de omgeving, maar ook zorgverleners, willen de ernst van de klachten en psychische belasting nog wel eens onderschatten. Patiënten generen zich vaak hevig, waarbij in sommige gevallen depressie en volledige isolatie de gevolgen zijn van deze ogenschijnlijk simpele aandoening. Wie een blijvende oplossing op maat zoekt, loopt nogal eens aan tegen een tekort aan specifieke kennis of onbegrip. Om de kennis en kunde rond de behandeling van hyperhidrosis te bundelen en een compleet spectrum aan te kunnen bieden, zijn de dermatologen in Meander Medisch Centrum een samenwerking gestart met meerdere disciplines.


Onder de naam Hyperhidrosis Expertisecentrum Meander Medisch Centrum werken dermatologen samen met de thoraxchirurg, een internist‐endocrinoloog, een medisch psycholoog en apotheker. Zij worden hierbij ondersteund door Wim Venema, dermatoloog en medisch adviseur van de Nederlandse hyperhidrosis patiëntenvereniging. Een dergelijk uitgebreide multidisciplinaire benadering is nieuw voor Nederland.


De officiële opening van het Hyperhidrosis Expertisecentrum vindt plaat op zaterdag 10 februari door middel van het mini-symposium. Op deze dag zullen zorgprofessionals vertellen over (nieuwe) therapeutische opties. Ook zullen patiënten hun ervaringen over de aandoening en behandeling delen. Patiënten, belangstellenden en huisartsen zijn welkom.

 

Locatie: Auditorium en Foyer van Meander Medisch Centrum, Maatweg 3, 3813 TZ Amersfoort.

Tijd: Aanvang 10.00 uur, ontvangst vanaf 9.45 uur. Einde: 12.15 uur.

Entree: Toegang gratis, wel graag vooraf aanmelden via dermatologen@meandermc.nl of per telefoon (ook voor vragen) naar 033-8504148.

 

Programma
9.45 – 10.00u Ontvangst
10.00 – 10.10u Opening, achtergrond expertise centrum – Noor van Oosten (Dermatoloog)
10.10 – 10.40u “Zweten van top tot teen” – Wim Venema (Dermatoloog)
10.40 – 11.10u Dág hyperhidrosis! (Over)leven mét en zónder overmatig zweten - Marja Boedart (journaliste)
Opening

11.10 – 11.25u Pauze

11.25 – 11.45u Thoracale sympathectomie  – Theo Klinkenberg (Thoracale chirurg)
11.45 – 12.15u De psychologische impact van overmatig zweten – Leonie de Ridder (Gezondheidszorg psycholoog)
12.15u  Afsluiting

Informatie bijgewerkt: 14 January 2018