Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Medisch Centrum de Mulderij in Leusden in de startblokken

Op 3 februari gaat Medisch Centrum de Mulderij van start. Het centrum is een gezamenlijk initiatief van Meander Medisch Centrum en de huisartsen in Leusden en Achterveld. Afgelopen maanden is hard gewerkt om het pand aan De Mulderij 2 geschikt te maken voor medische zorg. De officiële opening is later in het voorjaar.

 

In het markante gebouw (voorheen SNS-bank) bij winkelcentrum De Hamershof kunnen patiënten vanaf 3 februari terecht voor bloedonderzoek, standaard röntgenfoto en een echo. De openingstijden voor  bloedafname en het laten maken van een röntgenfoto zijn van maandag  tot en met vrijdag van 7.30 tot 16:00 uur. Voor bloedafname en röntgenfoto kan een patiënt op deze tijden binnenlopen, met een aanvraag van de huisarts. Echografie is mogelijk op dinsdag en vrijdag gedurende deze uren. Voor 90% van de echografie-onderzoeken heeft de patiënt een bepaalde voorbereiding nodig; bijvoorbeeld nuchter zijn of een volle blaas hebben. Daarom is dit onderzoek alleen op afspraak (telefonisch via 033 – 850 87 00).

Vanaf maandag 3 maart is het centrum ook open op de dinsdagavonden van  16:00 – 20:00 uur voor bloedafname en röntgenfoto.

 

Huisartsen

De huisartsen hebben dit gezamenlijke initiatief aangegrepen om goed in te kunnen spelen op de ontwikkelingen in de gezondheidszorg. De ruimte die de huisartsen huren, wordt verbouwd tot drie multifunctionele spreek/behandelkamers. In het voorjaar zullen hier de eerste spreekuren starten. Mensen met niet- complexe psychische problemen kunnen laagdrempelig bij de praktijkondersteuner GGZ terecht.

Daarnaast worden er oriënterende gesprekken gevoerd met medisch specialisten van Meander Medisch Centrum om samenwerking te zoeken in Medisch Centrum de Mulderij.

 

Ziekenhuis

De plannen voor de Leusdense zorglocatie zijn in een stroomversnelling gekomen door de verhuizing van Meander Medisch Centrum op 23 december. Voor inwoners van dit deel van de regio Eemland is het ziekenhuis nu verder weg. Gezamenlijk ontwikkelen ziekenhuis en Leusdense huisartsen al enige tijd plannen voor de verdere invulling van het nieuwe medisch centrum.

Informatie bijgewerkt: 4 February 2014