Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meanderijsje in de smaak gevallen

Het Meanderijsje is deze zomer een groot succes geweest in Amersfoort. Maar liefst 12.500 stuks gingen over de balie. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de Vrienden van Meander. Deze stichting zorgt voor extra comfort en ontspanning in het nieuwe ziekenhuis, zoals aankleding van de kinderafdeling en inrichting van familiekamers.

 

De bedenker van het Meanderijsje, Brian Schoonderbeek (eigenaar Catering Lokaal) en de ijsmaker, Gian Maria da Fies (IJssalon San Marco), overhandigden een cheque van € 2.500 aan Welmoed van Boven, fondsenwerver van de Vrienden van Meander. Dit ambachtelijke ijsje in de huisstijlkleuren groen en oranje van Meander was bijna vier maanden te koop in de zaken van San Marco en in het ziekenhuisrestaurant.


Bij de start van de verkoop tijdens de opening van het nieuwe ziekenhuis op 6 juni is een selfie-actie gelanceerd. De leukste selfie is gemaakt door de 12-jarige Joanna Sandbrink. Zij krijgt een exclusieve rondleiding door ijssalon San Marco en een cheque voor een heerlijke bak ijs. Tijdens de publieksdag vertelde ze met een operatiemuts op haar hoofd: “Vandaag genoten van een Meanderijsje. Dit is nu zeker weten gelijk mijn lievelingsijs geworden! Mmmm...zo lekker, appel met sinaasappel!”


Het Meanderijs is vanaf 1 oktober te proeven als dessert in Concordia in Hoogland. Gasten kunnen een speciaal driegangen Meandermenu bestellen voor € 25, waarvan € 5 bestemd voor de Vrienden van Meander. Gian Maria da Fies overweegt om het Meanderijsje volgende zomer weer te gaan verkopen.

 

Informatie bijgewerkt: 17 October 2014