Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander-team stapt op de fiets in strijd tegen kanker

Een team van Meander Medisch Centrum doet mee aan de fietstocht Stelvio for Life, met als doel geld in te zamelen voor onderzoek op het gebied van kanker. Onder de ploegnaam ‘Meander voor de top’ gaan achttien wielrenners – merendeels specialisten van het ziekenhuis – de uitdaging aan om de top van deze Italiaanse berg te bereiken.

 

De deelnemers zijn inmiddels in training om goed voorbereid op 30 augustus aan de start te verschijnen. De stichting Stelvio for Life organiseert dan voor de derde maal de uitdagende (hard)loop- en fietstocht naar de top van de “Passo dello Stelvio”. De sportieve uitdaging is de beklimming van de zuidzijde van de Stelvio, een bekende en beruchte bergpas in Italië. De top ligt op een hoogte van 2.758 meter en wordt bereikt na het overwinnen van 1.533 hoogtemeters.


Goed doel

De keuze om mee te doen aan de beklimming van de Stelvio-pas, is geen toeval. Het gaat om een sponsortocht met als doel geld in te zamelen voor de stichting Barcode for Life. Barcode for Life is een stichting die geld inzamelt voor het Center For Personalized Cancer Treatment (CPCT).

“Meander Medisch Centrum is onlangs toegetreden tot dit Center For Personalized Cancer Treatment”, aldus Haiko Bloemendal, internist-oncoloog en één van de deelnemers aan de tour. “Met deze tocht willen we onze betrokkenheid bij de behandeling van kanker tot uitdrukking brengen.” Frank de Reij, voorzitter Raad van Bestuur, fietst ook mee. “Als topklinisch ziekenhuis zetten we ons in voor de best mogelijke zorg bij kanker, voor elke patiënt. Meander voor de top: die betekenis willen we op 30 augustus een nieuwe dimensie geven!”

----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Laatste nieuws (19-8-2014): sponsoropbrengst

Zowel de sportieve voorbereidingen lopen goed, ook de sponsoropbrengst stijgt naar grote hoogte. Inmiddels is eind augustus een bedrag van ruim 30.000 euro opgehaald voor Stelvio for Life, met dank aan sponsors Buitenhuis Advies en Funatic. De opbrengst is in zijn geheel voor het kankeronderzoek van het CPCT. Op 31 augustus volgt op deze pagina een terugblik met foto's op de beklimming van de Stelvio-pas.

 

Op dit moment wensen we vanuit Meander Medisch Centrum alle fietsers heel veel succes!

 

 

 

Informatie bijgewerkt: 19 August 2014