Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander-team klaar voor beklimming Stelvio-pas

‘Meander voor de top’ is er klaar voor: de beklimming van de Stelvio-pas in Italië op 29 augustus. Meander is het enige ziekenhuisteam temidden van zeventien teams en 150 individuele fietsers. De Meander-ploeg steunt met deelname het goede doel Stelvio for Life.

 

Fietstocht voor strijd tegen kanker

 

 

De fietstocht Stelvio for Life heeft als doel geld in te zamelen voor onderzoek op het gebied van kanker. Dit verloopt via Barcode for Life, de stichting achter het Center For Personalized Cancer Treatment (CPCT). Meander doet mee aan het onderzoek dat in het CPTC wordt gedaan naar ‘maatwerk’ in de behandeling bij kanker. Het gaat om fundamenteel onderzoek naar een persoonlijke, op de patiënt en zijn/haar specifieke kanker toegespitste behandeling, gebaseerd op DNA-analyse. Als topklinisch ziekenhuis zet Meander Medisch Centrum zich er continu voor in om de best mogelijke zorg bij kanker te bieden.

 

 

De afgelopen maanden is er flink getraind. De 15-koppige wielerploeg ‘Meander voor de top’ bestaat vooral uit specialisten van het ziekenhuis, onder leiding van Frank de Reij, CEO Meander Medisch Centrum. Dankzij sponsors Funatic en Buitenhuis Advies is het gelukt om een bedrag van 24.500 euro bijeen te brengen. Ook leverancier Vosko draagt hieraan bij.

 

Het is de vierde keer dat deze pittige (hard)loop- en fietstocht naar de top van de “Passo dello Stelvio” wordt georganiseerd. Meander doet voor de tweede maal mee. De top ligt op een hoogte van 2.758 meter en wordt bereikt na het overwinnen van 1.533 hoogtemeters. Informatie op www.stelvioforlife.nl.

 

Volg de fietsers van 'Meander voor de top' deze week op www.facebook.com/meandermc en www.twitter.com/meandermc 

 

Informatie bijgewerkt: 27 August 2015