Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander scoort goed in Elsevier Beste Ziekenhuizen 2018

Elsevier Weekblad heeft weer het jaarlijkse onderzoek ‘Beste Ziekenhuizen’ gepubliceerd. In tegenstelling tot de AD Top 100 publiceert Elsevier geen ranglijst. Elsevier vergelijkt dit jaar ziekenhuizen op 688 indicatoren en deelt de ziekenhuizen in vier groepen in: ziekenhuizen die veel lager, lager, hoger en veel hoger scoren dan het landelijk gemiddelde. Ziekenhuizen kunnen maximaal vier ‘bollen’ krijgen voor patiëntgerichtheid en voor medische zorg.

 

Elsevier Beste Ziekenhuizen 2018Bestuursvoorzitter Frank de Reij: "Elsevier geeft Meander dit jaar voor patiëntgerichtheid en voor medische zorg drie bollen. Dat is ten opzichte van 2017 één bol minder voor medische zorg. Uiteraard zoeken we nog uit wat de reden hiervoor is. Het eindoordeel voor Meander is drie bollen en dit betekent dat wij hoger scoren dan het landelijke gemiddelde. Meander behoort ook in de Elsevierlijst tot de groep van goede ziekenhuizen in Nederland. En daar mogen we wederom trots op zijn.

Vanwege de herfinanciering van onze hypotheeklasten krijgt Meander van Elsevier een lage score op financiële stabiliteit. Net als bij het verschijnen van het BDO rapport, kan ik iedereen nogmaals verzekeren dat we niet alleen een goed ziekenhuis zijn maar ook financieel kerngezond zijn."

 

Lees hier meer over de resultaten van Meander.
 

Informatie bijgewerkt: 15 November 2018