Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Kwaliteit en veiligheid in Meander Medisch Centrum uitzonderlijk hoog

Meander Medisch Centrum voldoet aan de hoogste normen op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Begin januari behaalde het ziekenhuis uitzonderlijk hoge scores voor de verplichte toets van het NIAZ (Nederlands Instituut voor de Accreditatie in de Zorg). Meander krijgt weer voor de komende vier jaar het NIAZ-certificaat en laat daarmee zien dat de kwaliteit en veiligheid in de eigen organisatie op orde is.

 

Eind 2018 voerde het NIAZ de toets uit op de zorg van Meander. Zeven auditoren van NIAZ volgden gedurende een week de route die diverse patiënten in het ziekenhuis doorlopen. Zij keken wat goed gaat en waar Meander kan verbeteren. Bijvoorbeeld: hoe geven artsen informatie over patiënten aan elkaar door, wat doen verpleegkundigen om een val van een patiënt te voorkomen en weten medewerkers wat te doen bij brand? Zo konden zij zien of de zorg in de praktijk wordt verleend zoals het hoort. In totaal zijn bijna 2.000 kwaliteitscriteria getoetst. 

 

Meander voldoet 100% aan de Vereiste Instellingsrichtlijnen (de VIR’s) en 99,5% aan alle getoetste normen. Meander heeft de kwaliteit van zorg dus meer dan op orde. Vandaar dat de NIAZ-accreditatie weer is verlengd met vier jaar. 

 

De uitreiking van het NIAZ-certificaat vindt plaats op 4 februari 2019 om 12.30 uur door Ellen Joan van Vliet, directeur van het NIAZ.

 

 

Informatie bijgewerkt: 11 January 2019