Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander negatief in het nieuws over vaccinatie

Het NRC heeft vandaag, woensdag 13 januari, bericht dat verloskundigen van Meander boos zijn omdat een aantal van hen niet is gevaccineerd en dat naar hun mening enkele teammanagers ten onrechte wel zijn gevaccineerd. De Raad van Bestuur van Meander heeft begrip voor hun teleurstelling en laat in reactie hierop weten dat het vaccinatieproces en de selectie van medewerkers zorgvuldiger had moeten plaatsvinden.

 

Frank de Reij, voorzitter RvB: “Ruim 500 medewerkers van Meander zijn gevaccineerd waaronder al het personeel uit de COVD-19 zorg op de SEH, IC en cohortafdeling. Tijdens het vaccinatieproces bleek dat we meer vaccins konden halen uit de flacons die we van het RIVM kregen. Daardoor hebben we de selectie uitgebreid en meer medewerkers kunnen oproepen die naar onze mening ook essentieel zijn voor de COVID-19 zorg in ons ziekenhuis. Die uitbreiding bleek achteraf in tegenspraak met de richtlijn van het LNAZ. Daarnaast kregen we halverwege het vaccinatieproces minder vaccins dan verwacht, waardoor vrijwel geen medewerkers van onze reservelijst een vaccin kregen. Uiteindelijk bleek dat enkele teammanagers van de kritieke afdelingen al waren gevaccineerd evenals een aantal verloskundigen. Ondanks dat de acute zorg zorgvuldig is gevaccineerd, betreur ik dat verwarring en teleurstelling is ontstaan bij het personeel dat niet in aanmerking kwam voor vaccinatie.”

 

De Raad van Bestuur gaat op korte termijn in gesprek met de medewerkers van Verloskunde over hun situatie. Ook stelt de Raad van Bestuur een onderzoek in naar de gang van zaken rondom de vaccinatie.

Informatie bijgewerkt: 13 January 2021