Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander digitaliseert de verwijzing van huisarts naar afspraak in ziekenhuis

Patiënten van Meander Medisch Centrum kunnen na de verwijzing door hun huisarts sneller en makkelijker informatie over hun afspraak inzien. Bij de specialismen urologie, gynaecologie en plastische chirurgie kunnen patiënten, na de afspraak bij de huisarts, zelf via de ZorgDomein Digitale Patiëntreis het eerste consult in het ziekenhuis voorbereiden en informatie hierover bekijken. Voor bepaalde consulten kunnen zij ook direct online een afspraak inplannen. Meander Medisch Centrum is een van de eerste ziekenhuizen dat werkt met de ZorgDomein Digitale Patiëntreis en zet daarmee weer een stap in de digitalisering van de service aan patiënten.

 

Eén online omgeving

Patiënten die een afspraak hebben bij de urologie, gynaecologie of plastische chirurgie krijgen bij de verwijzing via ZorgDomein een link waarmee ze inloggen en de ZorgDomein Digitale Patiëntreis eenvoudig starten. Zij kunnen vervolgens extra informatie over hun verwijzing raadplegen en toestemming geven voor het delen van gegevens. Meander krijgt direct door welke patiënten doorverwezen zijn door de huisarts. Bij bepaalde consulten kan de patiënt direct zelf een afspraak inplannen bij de specialist en in andere gevallen neemt Meander contact op met de patiënt. Bij al deze onderdelen schakelen de systemen aan de achterkant met elkaar, waardoor de patiënt alles in één online omgeving kan regelen. Vincent van Luling, directeur ICT van Meander: “Door de naadloze overgang tussen de systemen van de huisarts en het ziekenhuis, ervaart de patiënt het als één systeem. Dit is een enorme verbetering die zorgt dat de verwijzing sneller en makkelijker verloopt.”

 

Digitale voorlichting en service

De afgelopen jaren zijn er veel nieuwe manieren ontwikkeld om patiënten digitaal voor te lichten en voor te bereiden op hun bezoek aan Meander. De uitbraak van het coronavirus heeft deze digitalisering in een stroomversnelling gebracht. Meander heeft daarom deze zomer het aantal digitale modules, waarmee patiënten zich vanuit huis kunnen voorbereiden op hun behandeling en komst naar het ziekenhuis, uitgebreid. De ZorgDomein Digitale Patiëntreis sluit hier goed bij aan.

Zie voor meer informatie www.zorgdomein.com/digitale-patientreis.

Informatie bijgewerkt: 23 September 2020