Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander voldoet aan kwaliteitsnormen voor complexe zorg

Zorgverzekeraars Nederland publiceert lijst ziekenhuizen Voor veilige en kwalitatief goede ziekenhuiszorg stellen zorgverzekeraars steeds vaker kwaliteitsnormen. Ze eisen dat de zorg goed georganiseerd is en dat artsen een minimaal aantal operaties per jaar doen, om voldoende ervaring te hebben. Alleen dan worden de opname- en operatiekosten vergoed. Zorgverzekeraars Nederland heeft per 1 juli 2013 zeven complexe ingrepen in Meander Medisch Centrum op deze wijze goedgekeurd en deze ingrepen worden dan ook gewoon vergoed. In lang niet alle ziekenhuizen in de omgeving is dat het geval.

 

Het gaat om operaties bij kanker, zoals maagkanker, (endel-)darmkanker, prostaatkanker en eierstokkanker, en om operaties bij vernauwing van de halsslagader. Het aantal operaties per jaar dat een arts moet verrichten om voldoende ervaren te zijn, wordt mede door de medische beroepsverenigingen bepaald en verschilt per ingreep. In Meander Medisch Centrum voldoet de zorg aan de kwaliteitseisen en is de benodigde ervaring voorhanden. Voor patiënten uit de regio kan het dan ook een voordeel zijn om voor Amersfoort te kiezen, omdat daar de operatie uitgevoerd mag worden en de zorgverzekeraar de ingreep vergoedt. Het loont in ieder geval om dit te checken voordat u naar een ziekenhuis verwezen wordt. Bij spoedoperaties wordt de zorg altijd vergoed.

 

Zorgverzekeraars vergoeden complexe behandelingen in Meander Medisch Centrum.

 

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft bij alle Nederlandse ziekenhuizen de kwaliteit van zeven complexe behandelingen in kaart gebracht. Er is nu een overzicht van in totaal 24 complexe behandelingen waarbij te zien is welke ziekenhuizen aan de gestelde minimum kwaliteitsnormen voldoen. Het overzicht, dat te vinden is op de website www.minimumkwaliteitsnormen.nl, geeft verzekerden zicht op welke ziekenhuizen bepaalde complexe behandelingen aanbieden. De ingangsdatum is 1 juli 2013.

Datum: 26 juni 2013

Informatie bijgewerkt: 13 January 2014