Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander STER-kliniek voor diagnose en behandeling Slaap-Apneu

De Apneu Patiëntenvereniging beloont Meander Medisch Centrum met een STER voor de diagnose en behandeling van slaapapneu. Dit geeft aan dat patiënten vinden dat Meander bovengemiddeld presteert.

 

Om het jaar doet de Apneu Vereniging een tevredenheidsonderzoek onder patiënten naar de diagnose en behandeling van slaapapneu in Nederland. Op basis hiervan worden sterren uitgedeeld die patiënten helpen bij het maken van de keuze voor een kliniek. Piet-Hein van Mechelen, voorzitter van de Apneu Patiëntenvereniging, reikte de ster uit. Meander KNO-arts Koos Mol is “blij met de waardering van onze patiënten, maar het kan altijd nog beter. We willen van een STER-kliniek naar een TOP-kliniek”.

 

Het Slaap-Apneu-Syndroom is een aandoening waarbij KNO-artsen, longartsen, neurologen en kaakchirurgen van Meander samenwerken. Jaarlijks zien zij in Meander  Medisch Centrum bijna 1500 patiënten met het Slaap-Apneu-Syndroom.  Apneu-patiënten hebben vooral last van snurken, ademstops gedurende de nacht en extreme vermoeidheid/slaperigheid overdag.  Dit kan leiden tot ernstige gezondheidsklachten. De diagnose wordt meestal door de KNO-arts gesteld. De therapie wordt afhankelijk van de oorzaak en in overleg met de patiënt door de KNO-arts, longarts, neuroloog of kaakchirurg gegeven. Zo streeft Meander Medisch Centrum naar de meest optimale behandeling van haar apneupatiënten.

 

 

KNO-arts Koos Mol en assistente Natasja Bos ontvangen de STER van de Apneu Patiëntenvereniging.

Patiënten vinden de behandeling in Meander Medisch Centrum bovengemiddeld goed.

 

 

Informatie bijgewerkt: 14 februari 2017