Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander registreert coronavaccinatie niet in het gele boekje

Er is veel aandacht voor de registratie van de vaccinatie tegen COVID-19 in het gele vaccinatieboekje sinds de GGD heeft besloten om de boekjes te stempelen na een (volledige) coronavaccinatie. In de ziekenhuizen in de regio Utrecht zijn duizenden medewerkers en patiënten gevaccineerd tegen COVID-19. Net als in de ziekenhuizen in de rest van Nederland is deze vaccinatie bij hen niet in het gele vaccinatieboekje geschreven.

 

Alle medewerkers en patiënten hebben na de vaccinatie wel een vaccinatieregistratiekaart met stickers van het ontvangen vaccin gekregen. Van wie daar toestemming voor heeft gegeven, zijn de gegevens ook aan het RIVM doorgegeven. Het ministerie van VWS verwacht dat de CoronaCheck-app vanaf 1 juli 2021 op verschillende manieren digitaal hun corona-status kan laten zien. Meer informatie over de CoronaCheck-app is te vinden op Rijksoverheid.nl.

 

Tot die tijd is de vaccinatieregistratiekaart het bewijs dat de vaccinaties zijn gegeven. Meander adviseert daarom iedereen die in het ziekenhuis is gevaccineerd om deze kaart goed te bewaren, bijvoorbeeld door aan het gele vaccinatieboekje vast te maken. Of zelf de gegevens van het vaccineren in het gele boekje te noteren. Op dit moment is er nog geen officieel vaccinatiebewijs.

Informatie bijgewerkt: 14 June 2021