Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander: special Hardlopen en gezondheid in Losse Veter

In het hardloopmagazine Losse Veter van juli 2016 staat een uitgebreide terugblik op de publieksavond Hardlopen en Gezondheid. Deze werd op 25 april georganiseerd door Meander Medisch Centrum, in het kader van de Marathon Amersfoort.

 

 

In het artikel komen een aantal sprekers van de avond aan het woord, allen medisch specialist in Meander Medisch Centrum. Cardioloog Evelyn de Vrey vertelt dat een groot onderzoek uit Engeland heeft aangetoond dat door bewegen de overlevingskansen met 35 procent toenemen. "Van mensen met hartproblemen krijg ik vaak de vraag: kan ik nog wel sporten? Het antwoord is bijna altijd JA." Orthopedisch chirurg Judith Hartman gaat in op heup- en knieklachten bij sporters. "Lopers zijn dankbare patiënten die vaak erg gemotiveerd zijn om te herstellen en de sport weer op te kunnen pakken." Internist Christine Oldenburg behandelt veel mensen met diabetes en zegt: "Ik adviseer mijn patiënten om vijf dagen per week 30 minuten te bewegen, dat is een vast onderdeel van de behandeling."Ook longarts Saskia Collard vertelt over het belang van bewegen: "Mensen die kortademig zijn, mijden sport en bewegen en komen in een negatieve spiraal. Sporten doorbreekt die spiraal."

 

> Artikel Losse Veter juli 2016

> Terugblik publieksavond hardlopen en gezondheid, 25 april 2016

 

Patiënt Fien Vermeulen vertelt in het artikel in Losse Veter haar persoonlijke verhaal. Na een zware periode van ziekte begon zij, verzwakt door chemokuren, met hardlopen. Niet een gebruikelijk moment, maar "hier in Meander kiezen ze ervoor om juist veel in beweging te komen. Het heet Oncofit. Heel vooruitstrevend en ook heel erg waardevol." De vooruitzichten zijn nu goed, maar bij iedere controle is Fien nog nerveus. Wat zij dan doet? "Ik ga uren lopen, dat is mijn truc. Als je in beweging bent, valt de spanning van je af."

 

Samen met Frank de Reij, CEO van Meander Medisch Centrum, mocht Fien het startschot geven bij de Marathon Amersfoort. De Reij: "Met ons ziekenhuis voor Amersfoort en omgeving hebben wij een missie. We zijn partner in gezondheid waarbij sport en bewegen een belangrijke rol spelen."

 

Informatie bijgewerkt: 7 July 2016