Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander Medisch Centrum wint NVTG BouwAward

Meander Medisch Centrum heeft de NVTG BouwAward 2016, categorie Cure Nederland gewonnen. Meander ontving de tweede prijs voor de International Building Award. De prestigieuze prijs werd dinsdag 19 april uitgereikt aan Meander op het Wereldcongres van de International Federation of Health Care Engineering (IFHE) dat de NVTG organiseert in het World Forum in Den Haag.

 

Het thema voor de NVTG BouwAward 2016 is "Een healing environment voor alle gebruikers”. De jury was lovend over het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort en noemde het ziekenhuis voor patiënten, bezoekers en medewerkers een fysieke, mentale en sociale goede omgeving. René van Dijk, lid van de Raad van Bestuur van Meander: “Wij zijn trots dat we deze mooie prijs in ontvangst mogen nemen. Het is de bevestiging dat we onze topklinische zorg in een prettige omgeving voor alle gebruikers kunnen geven. We bedanken architect AtelierPRO, bouwers Heijmans, Ballast Nedam en het gehele bouwteam van Meander voor dit prachtige resultaat.” Het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort werd eind 2013 in gebruik genomen.

 

De NVTG BouwAward is een prestigieuze bouwprijs. De prijs wordt één keer in de vier jaar uitgereikt. Het bijzondere van deze bouwprijs is dat de genomineerde huisvestingsprojecten vanuit een integrale benadering worden beoordeeld. Centraal staat altijd dat de huisvesting moet bijdragen aan het welzijn van de bewoners, bezoekers en medewerkers. Innovatie op het gebied van projectrealisering is bij elke editie van deze prijs eveneens een belangrijk aspect, zoals ook duurzaamheid in de meest brede betekenis en de mogelijkheden voor een gezonde exploitatie. De NVTG BouwAward is in het leven geroepen om te streven naar nog betere zorghuisvesting.

 

Op de foto v.l.nr.: Dorte Kristensen, Albert Trip, Hennie van Pinxteren, René van Dijk, Ernstjan Cornelis en Edwin Smits.

Informatie bijgewerkt: 20 april 2016