Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander ontvangt opnieuw Vaatkeurmerk

Meander Medisch Centrum heeft opnieuw het Vaatkeurmerk ontvangen. Om in aanmerking te komen voor het Vaatkeurmerk moet het ziekenhuis aan bepaalde kwaliteitscriteria voldoen.

 

Het Vaatkeurmerk geeft aan dat de vaatzorg in Meander Medisch Centrum voldoet aan vijftien kwaliteitscriteria. Daarbij gaat het om de zorg voor patiënten met aandoeningen in de slagaders van het bekken, de benen, buik, aorta en hals. Ieder jaar worden de kwaliteitscriteria aangescherpt. Eén van de criteria is bijvoorbeeld dat de patiënt op één dag terecht kan in het ziekenhuis voor het intakegesprek met de vaatchirurg en een eerste aanvullend onderzoek. De kwaliteitscriteria zijn tot stand gekomen in nauwe samenwerking met beroepsgroepen van vaatchirurgen, interventieradiologen, vasculair internisten, neurologen, cardiologen en vaatverpleegkundigen.

 

Het Vaatkeurmerk werd vandaag aan Meander Medisch Centrum uitgereikt door Frits Berendes van Harteraad, een organisatie die zich inzet voor iedereen met hart- en vaataandoeningen. 

 

Informatie bijgewerkt: 24 April 2018