Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander Medisch Centrum in Amersfoort een jaar open

Het nieuwe ziekenhuis Meander Medisch Centrum in Amersfoort is volgende week precies één jaar open. Op 23 december vorig jaar verhuisden de patiënten van de oude locaties Lichtenberg en Elisabeth naar het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg. Ter gelegenheid van de eerste ‘verjaardag’ is een prachtige film gemaakt waarin de totstandkoming van het nieuwe Meander te zien is, van eerste paal tot en met het ziekenhuis in bedrijf. De film is te zien op de homepage van www.meandermc.nl en op www.youtube.com/meandermc.

 

Grootste operatie

De verhuizing naar het nieuwe ziekenhuis was de ‘grootste operatie’  in de geschiedenis van Meander Medisch Centrum. Een jaar na de verhuizing is het nieuwe Meander volop in bedrijf. Het lichte en ruimtelijke ziekenhuis biedt een prettige omgeving voor iedereen. De verpleegafdelingen bestaan uit eenpersoonskamers met een eigen badkamer. Dit biedt veel rust, hygiëne en privacy voor de patiënten en bezoekers. Ondanks dat het ziekenhuis maar liefst 100.000 m2 vloeroppervlakte heeft, hoeven patiënten en bezoekers door de slimme indeling geen lange afstanden af te leggen. Aan de Laan, die als een centrale as door het ziekenhuis loopt, liggen een aantal pleinen met poliklinieken en onderzoeksafdelingen. Rondom het ziekenhuis is in het afgelopen jaar het Meanderpark aangelegd. De komende jaren bouwt Meander Medisch Centrum verder aan de kwaliteit van de topklinische zorg, innovatieve ontwikkelingen en patiëntgerichte informatietechnologie.

 

Meander Moeder Kind

AFAS Software, Vriend van Meander, biedt de afdeling Meander Moeder Kind een feestelijke fruittraktatie aan op 23 december. “Ook voor zieke kinderen geldt dat een prettige omgeving ook een ‘helende’ omgeving is. Als AFAS Software vinden wij het belangrijk iets te doen voor zieke kinderen in de directe omgeving van onze vestigingsplaats. Daarom hebben wij ons structureel verbonden aan Meander Moeder Kind. Ook deze mooie afdeling van Meander Medisch Centrum viert haar eerste verjaardag, alle reden om een gezonde traktatie aan te bieden voor de moeders, kinderen en medewerkers. Gefeliciteerd!” aldus Martijn Delahaye, marketingmanager AFAS Software.

Informatie bijgewerkt: 19 December 2014