Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander Medisch Centrum houdt rekening met voedselallergie

Vanaf eind oktober zijn alle maaltijden voor patiënten op de zorgafdelingen van Meander Medisch Centrum voorzien van digitale informatie over de voedingsstoffen in verband met allergenen. Ook kunnen patiënten de voedingswaarde per 100 gram van een gerecht opvragen.

 

Allergenen zijn eiwitachtige stoffen in voeding waar mensen allergisch op kunnen reageren. Is iemand allergisch voor bijvoorbeeld gluten, lactose, of koemelk, dan wordt de maaltijd aangepast.

 

Bij Meander Marché, het restaurant van Meander Medisch Centrum, staat een digitale informatiezuil waar het menu geraadpleegd kan worden. Als een gerecht een allergie bevat, wordt dit vermeld. Zo kan iedereen een bewuste keuze maken. Daarnaast wordt ook de voedingswaarde per 100 gram van een gerecht op deze zuil vermeld.

 

Door rekening te houden met een voedselallergie wil Meander Medisch Centrum nog beter tegemoet komen aan de wensen van patiënten en bezoekers. Ook verstrekt de centrale keuken sinds enige jaren halal bereide gerechten. Deze gerechten hebben een officieel keurmerk. 

 

 

Informatie bijgewerkt: 28 October 2016