Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander Medisch Centrum genomineerd voor Computable Award

Verpleegkundigen van Meander Medisch Centrum werken sinds kort met een speciaal voor hen ontwikkelde app en tablet. Hiermee kunnen zij eenvoudig al hun dagelijkse waarnemingen en metingen bij de patiënt direct registreren in het elektronisch patiëntendossier (EPD). Voor de Computable Awards 2015 zijn deze app en tablets genomineerd als ICT-zorgproject van het jaar.

 

De app is geïnstalleerd op tablets van klein formaat, zodat ze passen in de uniformzakken van verpleegkundigen. Het zogenoemde ‘loopbriefje’ waarop de verpleegkundige aantekeningen maakt, is met de app verleden tijd. Dit komt de informatieveiligheid ten goede. Deze innovatieve technologische oplossing is ontwikkeld en mogelijk gemaakt dankzij leverancier Dell.

 

Innovatief in ICT
De app voor verpleegkundigen past in het streven van Meander Medisch Centrum een innovatief ziekenhuis te zijn op het gebied van informatie- en communicatietechnologie (ICT). Vincent van Luling, Director Digital & ICT: “We zijn continu bezig om onze zorg toegankelijker, efficiënter en veiliger te maken met behulp van ICT. Dat doen we binnen de muren van het ziekenhuis, maar vooral ook voor onze patiënten. Via het patiëntenportaal ‘Mijn Meander’ kunnen patiënten sinds kort online hun gegevens en afspraken inzien. Op korte termijn komt ook de Mijn Meander-app beschikbaar, waarmee patiënten via hun smartphone of tablet toegang krijgt tot het portaal.”

 

Computable Awards
ICT-vakblad Computable organiseert dit jaar voor de tiende keer de Computable Awards. Het gaat hierbij om ICT-projecten die succesvol, innovatief, verantwoord en/of omvangrijk zijn. Meander Medisch Centrum is samen met vier anderen genomineerd als ICT-zorgproject van het jaar. Ook de lezers van Computable kunnen stemmen. Op 3 november wordt de award uitgereikt in de Jaarbeurs Utrecht.

 

 

Director Digital & ICT Vincent van Luling ontving uit handen van Computable hoofdredacteur Sander Hulsman de oorkonde voor de Computable Awards 2015.

 

Informatie bijgewerkt: 15 April 2015