Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander Medisch Centrum biedt Kwaliteitsvenster

Het Kwaliteitsvenster geeft in één oogopslag betrouwbare informatie over de algemene kwaliteit van Meander Medisch Centrum. Op een eenvoudige manier kan de patiënt de kwaliteit van tien thema’s vergelijken met andere ziekenhuizen.

 

De meeste ziekenhuizen in Nederland doen mee aan het Kwaliteitsvenster, een nieuw initiatief afkomstig van de Nederlandse Vereniging voor Ziekenhuizen. Anita Wydoodt, lid van de Raad van Bestuur van Meander Medisch Centrum, onderschrijft de waarde van dit Kwaliteitsvenster: ‘Wij vinden het  belangrijk open te zijn over de kwaliteit van zorg. In het Kwaliteitsvenster worden de resultaten op een aantal belangrijke kwaliteitsthema’s heel overzichtelijk weergegeven en is ook de ontwikkeling over meerdere jaren te zien. Zo zijn in het Kwaliteitsvenster volumenormen opgenomen. Dit zijn minimum aantallen voor complexe operaties. In het Kwaliteitsvenster is te zien dat Meander deze normen ruimschoots overstijgt, er is dus veel ervaring met moeilijke operaties. Ook is in het venster de stijgende lijn in patiënttevredenheid zichtbaar."

 

De overige thema’s hebben betrekking op patiëntervaringen, wachttijden, risicovolle operaties, controle medicijnen, werk van artsen, pijnscore, keurmerken, sterftecijfers, infecties en tevredenheid van medewerkers. Minister Schippers van Volksgezondheid lanceert op 13 mei tijdens een persconferentie van de NVZ het Kwaliteitsvenster van ziekenhuizen.

 

Het Kwaliteitsvenster van Meander Medisch Centrum is te zien op onze website www.meandermc.nl/kwaliteitsvenster.

 

Informatie bijgewerkt: 13 May 2014