Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander loopt voor gezonde longen

Medewerkers van Meander Medisch Centrum bereiden zich voor op deelname aan de Marathon Amersfoort. Op 15 juni verschijnen meer dan honderd ziekenhuismedewerkers aan de start van de 5 of 10 km of de halve of hele marathon.

 

De Vrienden van Meander Medisch Centrum zijn samen met het Longfonds het goede doel van de Marathon Amersfoort. Behalve de ABN AMRO Marathon en de Meander Halve Marathon is er ook een 10 kilometer en 5 kilometer loop en voor de kinderen een Kidsrun van 1 kilometer. Het goededoelen project dit jaar is een vaccin tegen astma en extra voorzieningen voor patiënten op de longafdeling van het ziekenhuis. Wie deze projecten wil steunen, kan een donatie overmaken of een eigen sponsoractie starten op www.ikloopvoorgezondelongen.nl.

 

Eén van de Meander-medewerkers die dat heeft gedaan, is Christl Foekema. Ze werkt als communicatieadviseur in het ziekenhuis en hoopt op 15 juni haar tiende marathon te lopen. “Als je zoals ik veel aan hardlopen doet, weet je hoe belangrijk je ademhaling is. Gezonde longen zijn van levensbelang. Ik loop op 15 juni niet alleen voor mezelf, voor de sportieve prestatie, maar ook voor al die mensen die graag zouden willen – maar het niet kunnen door een longziekte. Met mijn sponsoractie wil ik het bedrag bijeen lopen dat nodig is om een bedbank op de longafdeling mogelijk te maken, 1250 euro. Zo’n bedbank draagt echt bij aan een prettiger verblijf.” Meer informatie op www.gezondelongen.nl/acties/christl/christl-loopt-marathon-voor-bedbank-meander.

 

De Meanderlopers staan klaar voor een gezamenlijke training vanaf het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg, met een duurloop in de Eempolder. Voor in oranje T-shirt Christl Foekema, die een bedbank bij elkaar wil lopen.

 

Het nieuwe Meander Medisch Centrum is eind 2013 in gebruik genomen. Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum zet zich in voor extra voorzieningen voor patiënten, hun familie en bezoekers. Op deze wijze hopen ‘de vrienden’ bij te dragen aan een sneller en beter herstel van patiënten van het ziekenhuis. Op 15 juni komt het parcours van de marathon vlak langs het ziekenhuis.

Informatie bijgewerkt: 19 May 2014