Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander Innovation Center voor technologische innovaties geopend

Meander Medisch Centrum heeft op 16 oktober in het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort een Innovation Center geopend. Door het bijeenbrengen van technologieleiders en sponsors Cisco, Citrix, Intel en NetApp met de medische wereld wil Meander voorop lopen op het gebied van zorg en ICT. Meander is daardoor betrokken bij innovatieve ontwikkelingen en kan zo de technologie van vandaag en morgen toepasbaar maken in de zorg.

 

Meander Innovation Center biedt ICT- en zorgprofessionals een inspirerende plek om ideeën op te doen. Zij kunnen zich hier verdiepen in concrete innovaties in de gezondheidszorg die met behulp van informatietechnologie mogelijk zijn. Cisco, Citrix, Intel en NetApp zullen ronde-tafelsessies, seminars, workshops organiseren voor Meander Medisch Centrum en andere (inter)nationale zorgorganisaties.

 

Opening Meander Innovation Center

Bestuursvoorzitter Frank de Reij opende Meander Innovation Center in het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort op feestelijke wijze.

 

“Het Innovation Center is van belang om direct betrokken te blijven bij  technologische ontwikkelingen en wat deze voor onze patiënten kunnen betekenen”, aldus Vincent van Luling, manager Informatisering & Automatisering in Meander Medisch Centrum. “Dit houdt onze huidige ICT-infrastructuur vitaal en zo zijn we continu voorbereid op de toekomst. Door elkaars technische mogelijkheden te zien en te delen kunnen we innovaties stimuleren.”

 

Vincent van Luling, manager Informatisering & Automatisering in Meander Medisch Centrum

 

Innovatie in de gezondheidszorg is noodzakelijk om de zorg betaalbaar te houden. Alleen dan is het mogelijk om met hetzelfde geld meer zorg te leveren.

 

Bekijk voor meer informatie de website van het Innovation Center: www.healthcareinnovation.eu. Of mail naar contact@healthcareinnovation.eu.

 

Informatie bijgewerkt: 4 November 2014