Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander en Rabobank partners in kennis en innovatie

Op maandag 2 mei zijn Meander, Stichting Vrienden van Meander en Rabobank Amersfoort Eemland een nieuwe samenwerkingsovereenkomst aangegaan. Met deze overeenkomst voor de komende drie jaar onderstrepen de organisaties het belang van toegankelijke digitale toepassingen voor de patiënt.

 

De organisaties hebben hun samenwerking versterkt onder de noemer ‘partners in kennis en innovatie’. Het delen en ontsluiten van kennis blijft een belangrijk onderdeel van de brede samenwerking. Tevens willen beide partijen zich elk vanuit hun eigen specifieke kennis en rol sterk maken voor de ge-zondheid in de regio Amersfoort en voor het realiseren van een aantal belangrijke stappen om een digital healing environment te realiseren.

 

“De zorgsector staat een grote transformatie te wachten, waarbinnen digitalisering de hoofdrol speelt,” zegt Frank de Reij, CEO van het ziekenhuis. “Nieuwe media maken dat patiënten meer zelf kunnen én willen regelen. Meander zal zijn aanbod aan digitale diensten voor patiënten in de komende jaren steeds verder uitbreiden. Patiënten kunnen daarmee zelf regie nemen over hun gezondheid, binnen en buiten het ziekenhuis. De digitale diensten die we willen gaan aanbieden, zoals chatten met de dokter en inzage in het dossier, bieden eveneens ondersteuning aan de behandelprocessen.” 

 

De samenwerking is uniek, omdat in tegenstelling tot een klassieke sponsorrelatie op veel deelgebieden kennis wordt uitgewisseld en krachten worden gebundeld. Een goede gezondheidszorg is één van de speerpunten van de Rabobank. Daarin vinden Meander Medisch Centrum en de Rabobank elkaar. De relatie tussen de Rabobank en Meander gaat al jaren terug. Sinds 2005 is de Rabobank de huisbankier van het ziekenhuis en daarmee ook een belangrijke financier van het nieuwe ziekenhuisgebouw. In de afgelopen jaren is de samenwerking tevens steeds intensiever geworden. Sinds 2013 is de Rabobank hoofdsponsor van Meander, waardoor het ziekenhuis het Auditorium kon realiseren, een belangrijke faciliteit voor trainingen en congressen.

 

 

Informatie bijgewerkt: 3 May 2016