Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander en Hematon organiseren informatiemiddag multipel myeloom

Op zaterdag 10 oktober 2015 organiseren Meander Medisch Centrum en patiëntenorganisatie Hematon een informatiemiddag over multipel myeloom. Multipel myeloom, ook bekend als de ziekte van Kahler, is een kwaadaardige aandoening in het beenmerg. De informatiemiddag vindt plaats van 13.00 – 16.00 uur in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Alle belangstellenden zijn van harte welkom.

 

In ons land krijgen elk jaar ongeveer 1100 mensen die diagnose multipel myeloom te horen. In het totaal zijn er in Nederland ongeveer 4000 patiënten met deze ziekte. Het gaat vooral om mensen boven de 60 (80%) en er zijn iets meer mannen dan vrouwen. De behandeling van multipel myeloom bestaat uit chemotherapie eventueel in combinatie met een stamceltransplantatie. Deze behandelingen kunnen allen in Meander Medisch Centrum worden uitgevoerd, deels in samenwerking met het UMCU. Gezien het chronische karakter van de ziekte speelt ook kwaliteit van leven een belangrijke rol tijdens de behandeling.

 

De informatiemiddag is bedoeld voor patiënten, naasten en andere belangstellenden. Hematologen Saskia Klein en Josien Regelink geven presentaties over multipel myeloom. Revalidatie-arts Janneke Stolkwijk zal ingaan op oncologische revalidatie en kwaliteit van leven. Er is gelegenheid voor het stellen van vragen.

 

Programma

13.00 uur: Ontvangst met koffie en thee

13.30 uur: Opening door Hans van Velden, regioteamcoördinator Hematon

13.45 uur: Saskia Klein internist-hematoloog Meander Medisch Centrum: multipel myeloom:

van sinaasappelschil & rabarber naar proteosoomremmers en IMIDS

14.05 uur: Josien Regelink internist-hematoloog Meander Medisch Centrum:

Beeldvorming bij multipel myeloom gerelateerde botziekten: een lastig probleem

14.25 uur: Tijd voor vragen

14.40 uur: Pauze met koffie/thee en lotgenotencontact

15.10 uur: Janneke Stolwijk revalidatie-arts Meander Medisch Centrum:

Oncologische revalidatie: kwaliteit van leven optimaliseren

15.30 uur: Tijd voor vragen

15.45-16.00 uur: Afsluiting

 

Aanmelden

De informatiemiddag vindt plaats in de Foyer van Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort. Belangstellenden kunnen zich tot 7 oktober inschrijven via www.hematon.nl/amersfoort. Hematon is de patiëntenorganisatie voor bloedkanker, lymfklierkanker en stamceltransplantatie.

 

 

 

Informatie bijgewerkt: 2 September 2015