Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander en Hematon organiseren informatiemiddag over leukemie en MDS

Op zaterdag 11 november 2017 organiseren Meander Medisch Centrum en patiëntenorganisatie Hematon een informatiemiddag over twee vormen van leukemie en MDS. De informatiemiddag vindt plaats van 13.30 tot 16.30 uur in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. Patiënten, naasten en andere belangstellenden zijn van harte welkom.

 

 

Leukemie, ook wel bloedkanker genoemd, kent verschillende vormen. Op de informatiemiddag gaat het over CLL en AML. CLL staat voor Chronische Lymfatische Leukemie, waarbij sprake is van een toename van kwaadaardige rijpe witte bloedcellen. AML, oftewel Acute myeloïde leukemie, kenmerkt zich door een enorme toename van het aantal abnormale, onrijpe witte bloedcellen in het beenmerg. De derde bloedziekte die op de informatiemiddag centraal staat, is MDS. Bij het myelodysplastisch syndroom (MDS) is de normale ontwikkeling van de bloedcellen uit de bloedstamcellen verstoord. Het zijn ingrijpende ziektes, waarover patiënten vaak veel vragen hebben. De informatiemiddag geeft daarop antwoord en biedt de mogelijkheid om met artsen en met andere patiënten in gesprek te gaan.

 

Programma CCL
Josien Regelink, internist-hematoloog Meander Medisch Centrum spreekt over ‘Wat is CCL en wat zijn de huidige behandelingen?’ Saskia Klein, internist-hematoloog Meander Medisch Centrum, spreekt met een patiënt over CCL. Na beide lezingen is er gelegenheid om vragen te stellen en in de pauze kan men andere patiënten ontmoeten.

 

Programma AML/MDS
Saskia Klein, internist-hematoloog Meander Medisch Centrum, spreekt over ‘Wat is AML/MDS en wat zijn de huidige behandelingen?’ Rob Fijnheer, internist-hematoloog in Meander Medisch Centrum, spreekt met een patiënt over AML. Ook hier is na beide lezingen gelegenheid om vragen te stellen en in de pauze kan men andere patiënten ontmoeten.

 

Aanmelden
De informatiemiddag vindt plaats in Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 in Amersfoort. Vanaf 13.30 uur is de ontvangst met koffie en thee in de Foyer. Om 16.15 uur wordt de middag afgesloten. Belangstellenden kunnen zich inschrijven via www.hematon.nl/midden of als dat niet lukt via 033 – 480 3535. Hematon is de patiëntenorganisatie voor bloedkanker, lymfklierkanker en stamceltransplantatie.

Informatie bijgewerkt: 16 October 2017