Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander en DierenPark Amersfoort realiseren KinderPark Meander

Meander Medisch Centrum en DierenPark Amersfoort hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk een unieke kinderopvang te realiseren in het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort: KinderPark Meander. KinderPark Meander staat helemaal in het teken van dieren uit het DierenPark. De kinderopvang is bestemd voor kinderen van patiënten en bezoekers en is vanaf januari 2014 open.

 

"Het ziekenhuis is voor de meeste kinderen een spannende omgeving. KinderPark Meander is bedoeld voor kinderen van patiënten en bezoekers die bijvoorbeeld voor een polikliniekbezoek of behandeling in Meander moeten zijn. Kinderen van 1 tot en met 6 jaar kunnen dan voor een paar uurtjes terecht bij KinderPark Meander.  De verhalen van de dieren geven de kinderen wat ontspanning en afleiding”, vertelt Charlotte Overeem, manager Service van Meander Medisch Centrum en initiatiefnemer van de kinderopvang. “We brengen de verhalen achter de dieren tot leven”, vertelt Astrid Wassenaar, hoofd Zoo en Beleving van DierenPark Amersfoort. “Er hangen foto’s van de dieren, er komt een Dierenbelevingswand en via een live verbinding zijn de dieren in het Dierenpark op een webcam te volgen.”

 

 

 

Meander Medisch Centrum en DierenPark Amersfoort hebben de handen ineen geslagen om gezamenlijk een unieke kinderopvang te realiseren in het nieuwe ziekenhuis in Amersfoort: KinderPark Meander.

 

KinderPark Meander wordt gevestigd in de centrale Laan van het nieuwe ziekenhuis (Maatweg 3, Amersfoort) en is vanaf 1 januari 2014 dagelijks geopend tussen 8.00 en 17.00 uur. De kinderopvang wordt  bemand door speciaal getrainde vrijwilligers van de UVV. Meer informatie is binnenkort te vinden op www.meandermc.nl.

 

Datum: 25 oktober 2013

Informatie bijgewerkt: 17 December 2013