Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander doet mee aan onderzoek naar persoonlijke medicatie bij kanker

Samen met VU Medisch Centrum, UMC Groningen en AMC sluit Meander Medisch Centrum zich aan bij het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT). Het doel van het CPCT is om uiteindelijk elke patiënt een gepersonaliseerde behandeling tegen kanker aan te kunnen bieden, die gebaseerd is op de genetische eigenschappen van de tumor van de patiënt.

 

Dr. Haiko Bloemendal, als internist-oncoloog en voorzitter medische staf nauw betrokken bij het CPTC: “Onze deelname aan dit centrum past bij de ambitie om de best mogelijke oncologische zorg aan onze patiënten te kunnen bieden. Samen kunnen we meer bereiken op het gebied van genetisch onderzoek. Deelname aan het CPCT past helemaal bij wat we met Meander Oncologisch Centrum voor ogen hebben: verbeteren van de zorg aan mensen met kanker.”

Het CPTC begon in 2010. Drie grote kankercentra (UMC Utrecht, Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis en Erasmus MC Kanker Instituut) startten toen een samenwerking op het gebied van DNA onderzoek. Met de aansluiting van Meander Medisch Centrum en de andere drie ziekenhuizen kan het CPCT zijn onderzoeksactiviteiten uitbreiden.

Het CPCT werkt aan een landelijke netwerk door aansluiting van alle academische medische centra en zoveel mogelijk topklinische ziekenhuizen. Financieel wordt dit mogelijk gemaakt door structurele ondersteuning van Barcode for Life en diverse subsidiegevers, waaronder het Nuts Ohra Fonds en KWF Kankerbestrijding.

 

 

Informatie bijgewerkt: 6 May 2014