Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Marie-José Burger over zingeving in zorg

Marie-José Burger geeft in het onlangs verschenen signalement ‘Zingeving in de zorg’ van ZonMw haar visie op levensvragen, zingeving en spiritualiteit. Ze vertelt over haar werk als geestelijk verzorger in Meander Medisch Centrum en de rol van het Levensbeschouwelijk Centrum. Lees het interview met haar en bekijk het filmpje.

 

 

Zingeving is een wezenlijk aspect van het menselijk functioneren en behoort een integraal onderdeel van goede, op de persoon afgestemde gezondheidszorg te zijn. ZonMw wil bereiken dat de kwaliteit van zorg verbetert door het verwerven van meer kennis op dit gebied. Lees het interview met Marie-José Burger in het signalement ‘Zingeving in de zorg’ van ZonMw.

 

Het volledige signalement is te downloaden (pdf) of te bestellen (hardcopy) via de webshop op de website van ZonMw

 

Filmpje

Tijdens de bijeenkomst rondom de uitreiking van het ZonMw-signalement Zingeving in zorg op 18 maart jl vertelde Marie-José Burger over: wat betekent zingeving voor haar, het belang van een integrale benadering, wat het gevolg is van onvoldoende aandacht voor zingeving en waar we vooral aandacht voor moeten hebben.

 

 

Informatie bijgewerkt: 5 July 2018