Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Live tv-kanaal voor patiënten van Meander

Vanaf zondag 3 december is het mogelijk voor opgenomen patiënten om via de eigen televisie de oecumenische kerkdiensten of de Open Foyer bijeenkomsten op zondagmorgen live te volgen. Via een apart kanaal op de televisie met als naam ‘Meander TV’ kan iedereen tussen 10.00 en 11.00 uur vanaf de eigen kamer live deze bijeenkomsten volgen.

 


Ook ‘afwijkende’ bijeenkomsten, zoals het kerstconcert op 18 december en de Kerstavondviering zijn via Meander TV te volgen. Voor het opnemen en uitzenden van de vieringen zijn vrijwilligers actief als cameraman.

Drie keer per maand is er om 10.00 uur een oecumenische kerkviering in de Foyer van het ziekenhuis en één keer per maand is er een open muzikale bezinningsbijeenkomst op dezelfde locatie, de zogenoemde Open Foyer. Iedereen is welkom om daar zelf naar toe te komen of gebracht te worden door een vrijwilliger. 


Gerben Brunsveld, geestelijk verzorger in Meander Medisch Centrum, is blij met deze service. “Het heeft sinds de nieuwbouw om diverse redenen een lange tijd geduurd om live uitzendingen vanuit de Foyer naar de patiëntentelevisies mogelijk te maken. Met inzet en steun van o.a. de ‘Vrienden van Meander’ en Rabobank Amersfoort Eemland is dit voor elkaar gekomen. Het is fijn dat nu alle patiënten de mogelijkheid hebben om de kerstviering mee te beleven.”

 

 

Informatie bijgewerkt: 14 December 2017