Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Live surgery totale heupprothese

Meekijken over de schouder van de orthopedisch chirurg tijdens de operatie voor een totale heupprothese. Dat was mogelijk tijdens de live surgery. Op 14 juni volgden circa 100 fysiotherapeuten de operatie op een groot scherm.

 


Terwijl orthopedisch chirurg Jan Bart van Lent in de operatiekamer een versleten heup verving door een prothese, gaven collega-orthopeden Bas Ongkiehong en Judith Hartman tekst en uitleg. De orthopeden van Meander Medisch Centrum willen met de live surgery de kennis die zij in huis hebben, uitdragen naar fysiotherapeuten. Het is voor de vierde keer dat de afdeling Orthopedie een live surgery uitvoert. Bas Ongkiehong: “We kunnen we via deze live surgery kennis overdragen en daardoor nog beter samenwerken, wat de kwaliteit van zorg ten goede komt.”

 

Voor de aanwezigen was het een leerzame ervaring. Eén van de aanwezigen: “We zien vaak patiënten die na de operatie nog vragen hebben: ik heb hier en daar last van, zou het daar en daar mee te maken kunnen hebben? Door dit gezien te hebben, kunnen we daar beter antwoord op geven.”

 

In Meander Medisch Centrum worden heup- en knieprothese-operaties verricht via het Rapid Recovery programma. Dit heeft als voordeel dat de patiënt door nieuwe technieken van pijnstilling en fysiotherapie sneller herstelt en vaak al na een dag naar huis mag.


www.orthopediemeander.nl

 

Informatie bijgewerkt: 19 June 2017