Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Landelijke themadag longkanker in Meander Medisch Centrum

Op zaterdag 4 november is er een themamiddag voor mensen met longkanker en hun naasten. Naast informatie is er ook gelegenheid voor ontmoeting met lotgenoten en voor ontspanning. De middag word georganiseerd door Longkanker Nederland, in samenwerking met Meander Medisch Centrum en een aantal andere ziekenhuizen.

 

Geboden wordt een informatieve en ontspannen middag met interessante lezingen, ruimte voor ontmoeting met lotgenoten, artsen en zorgverleners en tijd voor ontspanning. Deelnemers kunnen lezingen bijwonen en aan allerlei activiteiten meedoen. Er zijn massages, er worden tips voor uiterlijke verzorging gegeven door Look Good Feel Better en er is een creatieve activiteit. Bij de professionele fotograaf kan men een mooie foto laten maken. De diëtiste vertelt over gezond eten en daarnaast zijn er lekkere hapjes en drankjes. Ook kan het publiek informatiestands bezoeken, van o.a. Toon Hermans Huis, Helen Dowling Instituut en Longkanker Nederland. Artsen, verpleegkundig specialisten en geestelijk verzorgers zijn aanwezig om vragen te beantwoorden.

 

Sprekers
Longarts dr. Judith Herder gaat in op de nieuwste ontwikkelingen in de behandeling van longkanker. Dr. Pim Welvaart, die op 1 november als longchirurg in Meander begint, zal spreken over longchirurgie in vogelvlucht. Daarnaast zijn er lezingen over longkanker bij ouderen en over weefselonderzoek bij longkanker.

 

Het programma staat op http://www.meandermc.nl/agenda. U kunt ook de programmafolder downloaden.  

 

Presentaties behandeling longkanker
Bekijk de presentaties van de themamiddag longkanker

 

Informatie bijgewerkt: 20 November 2017