Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Landelijke Dag Longkanker in Meander op zaterdag 2 november

Patiëntenorganisatie Longkanker Nederland en Meander Medisch Centrum houden op zaterdag 2 november 2019 de Landelijke Dag Longkanker voor mensen met longkanker en hun naasten. De dag start om 11.00 uur en vindt plaats in Meander Medisch Centrum in Amersfoort. November is uitgeroepen tot longkankermaand. Wereldwijd wordt er tijdens de Lung Awareness Month door patiëntenorganisaties extra aandacht besteed aan longkanker, zoals deze themamiddag.

 

 

Informatie, inspiratie, ontmoeting en ontspanning
Longarts Sander de Hosson houdt een lezing over palliatieve zorg. Verder zijn er lezingen van Care for Cancer over stoppen of doorwerken, vertelt longarts Sjaak Burgers over onderzoek naar longkanker en geeft hoogleraar Michel van de Heuvel een lezing over chemotherapie en immuuntherapie. Daarnaast biedt de dag gelegenheid om lotgenoten te ontmoeten en is er ruimte voor ontspanning. Zo kunnen bezoekers een foto laten maken en ontspannen bij een handmassage. Ook is er een informatiemarkt. Voor iedereen die niet aanwezig kan zijn, maar wel graag de presentaties wil volgen, is er een livestream beschikbaar.

GLCC Journalism Award
Tijdens de Landelijke Dag worden zowel de nationale als internationale GLCC Journalism Award 2019 uitgereikt aan een persoon of organisatie die in de media de meeste aandacht heeft gevraagd voor longkanker. Voor de nationale Award 2019 zijn deze 3 personen genomineerd: Merel Hennink (lid patiëntenadviesraad Longkanker Nederland), Paulien van Deutekom foundation en Warner Prevoo. Tot 1 november 2019 kan via een poll op www.longkankernederland.nl gestemd worden op de genomineerden. De Journalism Award is een initiatief van de Global Lung Cancer Coalition. 

Aanmelden
Deelname aan deze dag is gratis. Aanmelden kan tot 28 oktober via www.longkankernederland.nl. Op de website staat ook meer informatie en het programma.

 

 

Informatie bijgewerkt: 11 October 2019