Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Laboratorium en Trombosedienst ISO-geaccrediteerd

Het Klinisch Chemisch Laboratorium en de Trombosedienst van Meander Medisch Centrum hebben de ISO 15189 kwaliteitsaccreditatie behaald. Dit is een verdere erkenning van de kwaliteit en service van het ziekenhuis op het gebied van diagnostiek.

 

 

Op 29 september zijn het Klinisch Chemisch Laboratorium en de Trombosedienst van Meander Medisch Centrum geaccrediteerd volgens de ISO 15189 kwaliteitsnorm. Deze internationale norm stelt specifieke eisen aan de competentie en kwaliteit van medische laboratoria. Zowel de werkzaamheden op het laboratorium (de analyses) als de processen eromheen, zoals de bloedafname, het monstertransport en de werkzaamheden van de trombosedienst vallen onder deze accreditatie.

 

Kwaliteit en service zijn natuurlijk al jaren van het grootste belang voor het Klinisch Chemisch Laboratorium en de Trombosedienst. In het verleden was hiervoor al erkenning in de vorm van de Nederlandse CCKL accreditatie. Dat nu de meer stringente en internationale ISO 15189 accreditatie is behaald, is een verdere erkenning van de goede kwaliteit van de laboratoriumdiagnostiek, van de professionaliteit van de medewerkers en van het constante streven naar verbetering.

Informatie bijgewerkt: 27 October 2016