Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Kom op 16 maart naar de open dag van het ziekenhuis

Op zaterdag 16 maart zet Meander Medisch Centrum de deuren wijd open op locaties Amersfoort Lichtenberg en Elisabeth. Op deze Open Dag van Zorg en Welzijn kan iedereen tussen 10.00 en 15.00 uur voor de laatste keer een kijkje nemen in deze gebouwen. Elke locatie biedt een eigen programma. Eind 2013 opent Meander Medisch Centrum de nieuwe ziekenhuislocatie aan de Maatweg in Amersfoort.

 

Wilt u weten hoe bloedonderzoek verloopt of wat Meander Oncologisch Centrum te bieden heeft? Op beide locaties is een uitgebreide zorgmarkt, waar afdelingen en poliklinieken van Meander Medisch Centrum zich presenteren met hun zorgaanbod, innovaties, activiteiten. Er zijn demonstraties van diverse onderzoeken en behandelingen. Van Orthopedie tot Neurologie, van Ziekenhuisapotheek tot Kindergeneeskunde, heel veel specialismen zijn aanwezig. Natuurlijk is ook te zien hoe het nieuwe ziekenhuis er van binnen en buiten uit komt zien en kunt u al uw vragen kwijt over werken en leren in Meander Medisch Centrum.

 

 

De operatierobot van Meander Medisch Centrum is één van de onderdelen die bezoekers van de open dag op 16 maart kunnen bezichtigen.

 

High-tech route

Als topklinisch ziekenhuis biedt Meander Medisch Centrum hooggespecialiseerd zorg, gebaseerd op de nieuwste medische inzichten. De high-tech route op locatie Amersfoort Lichtenberg biedt een exclusief kijkje bij diverse medisch technische hoogstandjes, zoals de operatierobot, een niersteenvergruizer, dialyseapparatuur, de PET-CT-scan en een Intensive Care bed. Medewerkers geven uitleg over de apparatuur en werkwijze op hun afdeling. Rabobank Amersfoort en omstreken biedt bezoekers een kopje koffie/thee aan.

 

Kinderactiviteiten

Voor kinderen is er van alles te doen op de open dag. Op locatie Amersfoort Elisabeth krijgen kinderen een stempelkaart om langs de kinderactiviteiten te trekken. Ze kunnen onder andere hun arm laten gipsen, een pop verzorgen en hun oor en keel laten nakijken. Op locatie Amersfoort Lichtenberg zijn er poppendokters, die de zelf meegebrachte pop of beer van kinderen verbinden. Ook kunnen kinderen de high-tech route bezichtigen en mogen zij door een microscoop kijken.

 

Vrienden van Meander

De Stichting Vrienden Meander Medisch Centrum zoekt op de open dag nieuwe Vrienden, om extra voorzieningen in het nieuwe ziekenhuis mogelijk te maken. Bergpaviljoen Amersfoort sponsort de open dag van Meander met heerlijke amuses en een geheel verzorgd etentje voor nieuwe Vrienden van Meander Medisch Centrum. Om 11.00 uur start de Lionsclub Amersfoort op locatie Amersfoort Elisabeth met de actie ‘Families voor Families’, om geld in te zamelen voor de inrichting van familiekamers in het nieuwe ziekenhuis.

 

Adres
De open dag vindt plaats op locatie Amersfoort Lichtenberg, Utrechtseweg 160, en Amersfoort Elisabeth, Ringweg Randenbroek 110. De open dag op locatie Amersfoort Lichtenberg is het best te bezoeken via de ingang poliklinieken aan de Hugo de Grootlaan, de achterzijde van het ziekenhuis. Kijk op http://www.meandermc.nl/open-dag voor wat er te doen is op welke locatie.

 

Datum: 22 februari 2013

Informatie bijgewerkt: 17 december 2013