Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

KNO arts prof.dr. Hans Mahieu verkozen tot beste opleider

Tijdens het Meander Opleidingscongres ontving KNO arts Hans Mahieu de prijs van beste opleider van Meander. De Spoedeisende hulp mocht de prijs voor beste CO-schap in ontvangst nemen. Medisch specialisten, opleiders, arts-assistenten en co-assistenten deelden op het opleidingscongres de nieuwste inzichten en kennis met elkaar. Hiermee blijft de kwaliteit van de medi-sche opleidingen en daarmee de zorg op het hoogste niveau, passend bij het karakter van Meander als topklinisch opleidingsziekenhuis.

 

Het congres op 13 oktober werd gesponsord door Rabobank Amersfoort & Eemland, een belangrijke partner voor Meander Medisch Centrum onder meer op het gebied van kennis delen. Hilde Dijstelbloem, lid Raad van Bestuur opende het congres.

 

Prijs beste opleider en CO-schap
Aan het eind van het congres werd de Reinoud Vermeijden-prijs uitgereikt aan Hans Mahieu als beste opleider. Daarnaast won de SEH de prijs voor het beste CO-schap. Opleider van het jaar, Hans Mahieu, werd geroemd om zijn betrokkenheid bij het opleiden. Hij wordt gezien als een benaderbare opleider met een grote voorbeeldfunctie. De andere genomineerden waren Ester Consten (heelkunde) en Cor-nelia Schaefer (radiologie). CO-assistenten beoordeelden de SEH met een 9 als beste CO-schap: ‘Het is een afdeling waar men de tijd neemt dingen uit te leggen en wij klaargestoomd worden voor het echte werk.’

 

Het opleidingscongres
Tijdens het congres werden verschillende interactieve workshops gegeven in het kader van docentprofessionalisering van de opleiders. Gerard Kemkers, voormalig schaatscoach en Ap Dijksterhuis, hoogleraar Psychologie gaven lezingen in het auditorium. Het programma stond in het teken van het verbreden van het perspectief op leren en ontwikkelen.

 

Informatie bijgewerkt: 14 October 2016