Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Keurmerk Freya voor vruchtbaarheidsbehandelingen

Meander Medisch Centrum heeft een Pluim ontvangen van patiëntenvereniging Freya voor patiënten met een onvervulde kinderwens. Dit betekent dat zij tevreden zijn over o.a. de kwaliteit van de vruchtbaarheidsbehandeling, het behandelteam en het onderzoek.

 

Ongeveer 10% van de Nederlandse paren in de vruchtbare leeftijd krijgt te maken met verminderde vruchtbaarheid. Dat is het geval als een vrouw binnen 1 jaar niet spontaan zwanger is geraakt. De gynaecologen en fertiliteitsartsen, die gespecialiseerd zijn in het specialisme voortplantingsgeneeskunde, bieden zorg als een gewenste zwangerschap uitblijft.

 

Gynaecoloog Egbert Brinkhuis: ‘’Verminderde vruchtbaarheid is een gevoelig onderwerp. Naast goede medische zorg speelt ook vertrouwen een grote rol. Wij proberen met een klein team een sfeer te creëren met aandacht voor de wensen van onze patiënten. Elke patiënt heeft een vast aanspreekpunt: zijn of haar fertiliteitsarts. Onze patiënten kunnen altijd bij ons terecht.”

 

 

Pluim
Ziekenhuizen en klinieken die voldoen aan specifieke kwaliteitscriteria  van de patiëntenorganisatie Freya ontvangen een Pluim. De criteria betreffen o.a. de kwaliteit van de informatievoorziening, het aantal behandelingen per jaar, het behandelteam, onderzoek, transparantie en de organisatie & faciliteiten. Freya behartigt de belangen van patiënten met een onvervulde kinderwens.

 

Informatie bijgewerkt: 12 May 2016