Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Jaarbeeld 2019 - Voor elkaar

In 2019 vierde Meander Medisch Centrum vijf jaar aan de Maatweg in Amersfoort. Een jaar waarin we op vele vlakken hebben laten zien hoe we er voor elkaar willen zijn: voor onze patiënten, onze medewerkers en onze omgeving.

 

In 2019 heeft Meander met de strategie Fit for the Future duidelijke piketpalen geslagen voor de koers van de komende jaren. Meander kiest voor meer oncologische samenwerking in de regio, versterking van de positie van de spoedzorg, uitbreiden focuskliniek zorg, inrichten landelijke expertisecentra en ondersteuning van chronische patiënten met e-health toepassingen. Deze strategie zal zeker door de ervaringen met de COVID-19 uitbraak op onderdelen een versnelling laten zien. Het jaar 2019 werd afgesloten met een positief resultaat van € 2,7 miljoen.

 

Op het moment dat dit jaarbeeld verschijnt, houdt de uitbraak van het COVID-19 virus de wereld in haar greep. Vanaf het moment van de uitbraak heeft Meander maatregelen genomen om de verspreiding van het virus in het ziekenhuis tegen te gaan en de zorg voor COVID-19 en alle andere patiënten vorm te geven. De inzet en flexibiliteit van het personeel was groot en de steun vanuit de samenleving hartverwarmend. Meander bleek goed voorbereid op haar primaire taak in deze crisis, ook al was het in geen enkel opzicht ‘business as usual’.

 

In het jaarbeeld 2019 nemen we u mee langs de thema’s medisch-specialistische zorg, innovatie, opleiding, onderzoek en samenwerking. We laten zien waar Meander voor staat: er zijn voor mensen, op het moment dat het er toe doet. Met elkaar, voor elkaar.

 

www.mmc-jaarbeeld-2019.nl 

 

 

 

 

Informatie bijgewerkt: 29 May 2020