Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Inloopspreekuur huidkanker poli Dermatologie

 

Aanmelden voor het inloopspreekuur is niet meer mogelijk, alle plaatsen zijn bezet.

 

 

Op zaterdag 25 mei is het Nationale Huidkankerdag. De polikliniek Dermatologie van Meander Medisch Centrum houdt daarom die dag een inloopspreekuur. De dermatologen onderzoeken de huid op de aanwezigheid van verdachte plekjes. Ook is er advies over huidbescherming en behandeling van huidkanker.

Het inloopspreekuur is tussen 10.00 en 13.00 uur op locatie Amersfoort Elisabeth, Ringweg Randenbroek 110 in Amersfoort. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig. Iedereen die zijn of haar huid wil laten controleren, is welkom. Wel is het nodig vooraf aan te melden via www.huidkanker.pro, omdat het aantal plaatsen beperkt is. Ook heeft men een ponsplaatje nodig (meenemen of bij de receptie laten maken). Is er sprake van verdachte huidplekjes, dan krijgt men een verslag mee. Daarmee kan men naar de eigen huisarts stappen voor behandeling of advies.

 

 

 

Ontspanning in de zon – met als risico een grotere kans op huidkanker. Op zaterdag 25 mei is het mogelijk de huid te laten onderzoeken op verdachte plekjes tijdens het inloopspreekuur op de poli Dermatologie van Meander Medisch Centrum.

 

De dermatologen van Meander Medisch Centrum willen met het inloopspreekuur bijdragen aan het eerder onderkennen van huidkanker en het bevorderen van verstandig zonnen. Dit is hard nodig. Epidemiologen voorspellen dat één op de vijf Nederlanders een vorm van huidkanker krijgt. Hierbij geldt: hoe eerder je verdachte plekjes ontdekt, des te groter de kans is huidkanker te voorkomen of tijdig te behandelen.  Het aantal mensen met huidkanker neemt snel toe: in tien jaar tijd is het aantal mensen met de diagnose huidkanker verdrievoudigd van 15.000 naar 45.000 personen per jaar. Dit heeft verschillende redenen. Veel mensen in Nederland hebben een licht huidtype, en mensen gaan steeds vaker naar zonnige vakantiebestemmingen. Ook buiten de zonvakanties recreëren veel mensen in de zon. Denk hierbij aan bij voorbeeld fietsen, golfen of wandelen. Daarbij zorgen zij voor onvoldoende bescherming door zonnebrandcrèmes. Op de Huidkankerdag is er informatie over goede zonbescherming en het belang van huidcontrole


Datum: 3 mei 2013

Informatie bijgewerkt: 17 December 2013