Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Inloopmiddag poli Urologie op 28 september

Wat doet een uroloog en met wat voor klachten kun je bij deze specialist terecht? Wat voor onderzoeken worden er gedaan op de polikliniek Urologie en hoe zien de apparaten eruit? Dit soort vragen en meer staan centraal op de inloopmiddag op de polikliniek Urologie in Meander Medisch Centrum op vrijdag 28 september.

 

Belangstellenden en patiënten zijn welkom in de polikliniek Urologie. Er is alle gelegenheid met gespecialiseerde artsen en medewerkers te spreken en bezoekers kunnen de ruimtes en apparatuur bekijken.

 

Programma

Er is een informatief programma samengesteld, met onder meer een rondleiding over de poli urologie. De urologen geven uitleg over prostaatklachten en de behandeling van prostaatkanker, bijvoorbeeld opereren met behulp van de Da Vinci operatierobot, waar in Meander Medisch Centrum veel ervaring mee is. Als de operatieplanning het toelaat kan de robot deze middag worden gedemonstreerd. 

 

 

Ook over andere urologische aandoeningen is er informatie en zijn er demonstraties. Zo kan men zelf de cystoscoop bedienen, een instrument om in de blaas te kijken. Op het gebied van urologisch onderzoek is er veel mogelijk in Meander. Onder meer de MRI wordt vaak ingezet bij prostaat- of andere urologische klachten. Speciaal op deze inloopmiddag kunnen bezoekers zien hoe met behulp van MRI-beelden heel nauwkeurig prostaatbiopten (stukjes weefsel) worden genomen. 

 

Prostaatcentrum
Op 1 maart 2013 is het Prostaatcentrum Midden-Nederland van start gegaan. Meander Medisch
Centrum bundelt hierin complete zorg rond prostaatkanker. Alle deskundigheid en faciliteiten zijn
voorhanden om prostaatkanker effectief te onderzoeken en te behandelen. Daarbij wordt onder
meer gebruik gemaakt van de nieuwste Da Vinci-operatierobot. Dit vermindert het risico op
lichamelijke beperkingen na de operatie, zoals erectiestoornissen of urine-incontinentie. Een aantal
urologen hebben zich gespecialiseerd in het opereren van prostaatkanker met behulp van de robot.
Daarnaast wordt nauw samengewerkt met het UMC Utrecht in het kader van Radiotherapie (“bestraling”). Meer informatie op www.prostaatcentrummiddennederland.nl.

 

Informatie inloopmiddag
Poli Urologie Meander Medisch Centrum, Maatweg 3, 3813 TZ Amersfoort. Locatie: Oranjerie l, dicht
bij de Hoofdingang (Informatiebalie). Tijd: tussen  13.30 uur en 15.00 uur. De laatste rondleiding start om 15.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 


 

Informatie bijgewerkt: 4 September 2018